Spiegel van het hart

Ontsluier het Zelf dat je bent

Ram Dass & Rameshwar Das

ISBN: 978 94 93301 75 7
NUR: 728
Prijs: € 24,99
Uitvoering: gebonden
Formaat: 15 x 23 cm
Omvang: Ca. 224 pag
Oorspronkelijke titel: Polishing the Mirror: How to Live from Your Spiritual Heart
Vertaling: Justus Kramer Schippers
Omslagontwerp:
Hester van Toorenburg
 

Een complete gids met spirituele oefeningen van Ram Dass

Soms vindt verlichting spontaan plaats of, zoals in het geval van Ram Dass, tijdens een hartverscheurend moment van openheid. Meestal gebeurt dat wanneer we de spiegel van het hart door dagelijks oefenen schoonpoetsen en voorbij de illusie van onze voorbijgaande gedachten en emoties kijken naar het uitgestrekte en oplichtende landschap van onze ware natuur.

Vijf decennia lang heeft Ram Dass de diepten van bewustzijn en liefde verkend, en tot leven gebracht ten behoeve van anderen. Met Spiegel van het hart brengt hij zijn essentiële lessen samen om hier en nu in het eeuwige heden te leven. Lezers vinden hier een rijke combinatie van eeuwige wijsheid, humor, leerzame verhalen en gedetailleerde richtlijnen voor Ram Dass’ spirituele oefeningen, waaronder:

  • Bhakti yoga – het openen van onze harten voor onvoorwaardelijke liefde
  • Oefeningen voor leven, ouder worden, sterven, en het omarmen van de natuurlijke levensloop
  • Karma yoga – hoe onbaatzuchtige dienstbaarheid ons diepgaand kan veranderen
  • Omgaan met angst en lijden als een pad naar genade en vrijheid
  • Stapsgewijze begeleiding in toegewijd reciteren, mantrameditatie, en nog veel meer.

Of de leer van Ram Dass nu nieuw voor is of niet, dit boek is de complete gids om te ontdekken wie we zijn, waarom we hier zijn, en hoe we bakens van onvoorwaardelijke liefde kunnen worden.

Recensie

Ik ben dol op non-fictie en zeker op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en liefde en relaties. Uitgeverij Samsara super bedankt voor het recensie-exemplaar.

Voor het lezen:

Alleen al de enorm sprankelende, bijzonder en erg originele cover maakt me nieuwsgierig naar het boek. Zodra ik de flaptekst las was ik helemaal overtuigd, dit boek lijkt me erg bijzonder en mega inspirerend en leerzaam. Van Uitgeverij Samsara ontving ik een recensie-exemplaar, waar ik enorm blij mee ben. Ik ben erg benieuwd naar welke kennis en inzichten ik met dit boek ga opdoen.

Het verhaal:

Verlichting vindt soms spontaan plaats. Dit was in ieder geval zo voor Ram Dass, hij ervaarde een groot moment van openheid. Verlichting vindt vaak plaats wanneer we de spiegel van het hart door middel van dagelijkse oefeningen schoonpoetsen en stilstaan bij de illusie van gedachten en emoties die voorbij trekken. Ram Dass werkte jaren aan de diepten van bewustzijn en liefde en zette dit in ten behoeve van anderen. Het boek bevat een rijke combinatie van wijsheid, humor en leerzame verhalen en richtlijnen van Ram Dass voor spirituele oefeningen, waaronder verschillende yoga vormen. Dit is een complete gids om te ontdekken wie we zijn, waarom we hier zijn en hoe we bakens van onvoorwaardelijke liefde kunnen worden.

Mijn ervaring:

Wat een enorm inspirerend, leerzaam en compleet verhaal van Ram Dass. Hij schrijft helder en toegankelijk en weet zijn spirituele lessen, inzichten en kennis op prettige wijze en concreet te verwoorden. Met een inspirerende inleiding over het hier en het nu en terugkeren naar jezelf weet Ram Dass het boek op inspirerende wijze te openen.

Gedurende het boek neemt Ram Dass je mee door verschillende facetten die bij het leven horen, maar alles begint met het samensmelten in het spirituele hart. Wanneer deze basis gelegd is, kan je vanuit daar werken aan je persoonlijke groei en verlichting. Naast verschillende mindfulness oefeningen weet Ram Dass zich in dit boek ook toe te spitsen op verschillende vormen van yoga. Ik was al wel wat bekend met yoga, maar Ram Dass laat in dit boek een nieuwe wereld van ontdekkingen voor me open gaan.

Het boek weet me op verschillende manieren nieuwe inzichten te brengen op het gebied van veroudering en verandering, bewust leven en bewust sterven, lijden en genade, en tevreden zijn met het bestaan. Zeker doordat hij zijn kennis weet te onderbouwen met (boeddhistische) verhalen en persoonlijke verhalen, komen de kennis en inzichten tot leven en neem je ze gemakkelijk tot je.

Spiegel van het hart is een boek met veel eye-openers, mooie leermomenten, prachtige wijsheden en veel verschillende oefeningen, handvatten en richtlijnen om met je spirituele reis te starten of juist om deze voort te zetten. Naast mindfulness en schrijf- en denkopdrachten gebruikt Ram Dass ook verschillende yoga stijlen/technieken om te werken aan je spirituele reis.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

Kim Coenen op Instagram – mei 2024