Sterker worden waar het pijn doet

Ybe Casteleyn

ISBN: 978-94-91411-48-9
NUR: 777
Prijs: €25,99
Formaat: 145 x 205 mm
Uitvoering: gebonden
Omvang: 224 pagina’s

Wat is trauma? Uit welke mechanismen bestaat het? Welke impact heeft het op ons lichaam en op ons brein? Kan trauma je doen groeien als mens? Ja. Je kunt sterker worden waar het pijn doet.

Sterker worden waar het pijn doet is een voelboek omdat het je laat meevoelen met de personages en je aanmoedigt om ook jouw eigen pijn én eigen (veer)kracht te voelen.

Het is ook een doeboek, want naast verhalen reikt het boek je oefeningen aan om jouw eigen en andermans pijn beter te leren begrijpen.

De theoretische duiding bij elk verhaal helpt om je eigen pijn te begrijpen en je veerkracht te versterken. Het eerste deel van het boek focust op de impact
van trauma. In deel twee komen de mechanismen van trauma aan bod. Deel drie ‘Genezen van trauma’ is helemaal aan de lezer gewijd: hoe herken je trauma bij jezelf en wat kun je eraan doen?

In de media:
Happinez april 2017
Goed gevoel
Psychologies Magazine dec ’16/ jan ’17

Website van ‘Sterker worden waar het pijn doet‘.

‘Het is op een mooie, directe, zuivere manier geschreven. De concrete verhalen zorgen ervoor dat je heel goed gaat beseffen wat trauma kan betekenen. Een erg afwisselend boek, met verhalen, theorie, en oefeningen die voor velen onder ons relevant kunnen zijn. De verhalen zijn erg pakkend. Ze nemen je mee naar diepere dimensies van het bestaan, die we niet altijd kunnen vatten. Zoals dat verhaal over de vrouw die haar tweelingzus was verloren bij de geboorte.’
Eric Lancksweerdt, prof. rechten aan de Universiteit Hasselt

‘Ik heb een trainingsdag met het thema ‘werken rond trauma’ opgemaakt met dit boek als vertrekpunt. De sterkte van dit boek:
– een heel realistische opbouw van het ontstaan van een trauma, de beschermingen errond, het in beweging brengen, de ontlading en opnieuw in jouw kracht komen.
– alle kennis is to the point. Echt beschreven zoals het is.
– heel eenvoudige taalgebruik waarin alle kernwoorden aanwezig zijn en worden uitgelegd. Dit is zeer zinvol voor de studenten in hun psycho-educatie rond trauma.
– de tekeningen zijn zeer aansluiting en realistisch. Het gebruik van de rode kleur is verhelderend. De bewegingen in de tekening zijn verhelderend.
– de tekeningen en de tekst helpen echt mensen met een traumatische verleden te beseffen dat wat ze voelen ook normaal is. Het boek is een eerste stap in medelevendheid, in het mogen ontspannen door de erkenning.
Katrien Wybaillie, trainster
Academie voor coaching en counselling in België.

‘Een must read voor iedereen die met psychische pijn te kampen heeft en voor elke therapeut in spe.’

– Philippe Vrancken, directeur AIHP (Academie voor Integratieve en Humanistische Psychologie en Psychotherapie)

Ontdek meer