Van angst naar liefde

Een radicale benadering bij het loslaten van angst

Corinne Zupko

ISBN: 978-94-92995-29-2
NUR: 770
Prijs: € 25,99
Uitvoering: paperback
Formaat: 15 x 23 cm
Omvang: ca. 256 pagina’s
Oorspronkelijke titel: From anxiety to love
Vertaling: Bob Snoijink
 

De Cursus in Wonderen in de praktijk!

In Van angst naar liefde beschrijft de auteur het proces waarmee zij zichzelf aan haar haren uit de paniek heeft getrokken en een bestaan heeft verworven dat vrij is van angst. De spirituele oefeningen die haar van haar angst hebben bevrijd, komen uit Een cursus in wonderen.

De cursus behelst een systeem om onze gefixeerde, angstige perspectieven
los te maken, zodat we de vrede die al in ons is opnieuw kunnen ontdekken.

Dit boek biedt nieuwe manieren om naar de wereld te kijken en praktische strategieën om ons bewustzijn van vrede te herstellen. Het verkent onze collectieve gevoeligheid voor angst en de helende stappen die ons kunnen helpen angst te ontkrachten. Tevens geeft de auteur praktische technieken om af te rekenen met de talrijke manieren waarop angst in het bestaan de kop opsteekt.

Volgens Een cursus in wonderen zijn wonderen verschuivingen in perceptie. Dit boek legt de nadruk op deze mogelijke verschuivingen, want als we gevangenzitten in de angst, moeten we leren onze perceptie te veranderen. Die verschuivingen kunnen cruciaal zijn om verlichting te vinden van de ziekmakende angst.

Bekijk de boektrailer:

Recensie

‘Zelf heb ik jaren last gehad van hyperventilatie. De methodiek die in dit boek wordt aangedragen – liefde is de basis – heeft mij van mijn of de laatste restjes angst heen geholpen. De methode is een mooie synthese van non-dualisme, mindfulness en psychologie en een aanrader voor iedereen die in deze viruscrisis last heeft van een laag zelfvertrouwen en de daarmee gepaard gaande reacties van het zenuwstelsel. Eigenlijk is dit boek een handzame samenvatting van Een Cursus In Wonderen verpakt in één thema; Angst. In tegenstelling tot ECIW is de taal die Corinne gebruikt heel toegankelijk met verhelderende vragen en intrigerende oefeningen om mee aan de slag te gaan. In een paar woorden: een prachtig boek wat een angstige kijk op het leven liefdevol kan transformeren.’

Marcel Dekker – Den Haag – mei 2020

Recensie

‘Een boek vol kansen’

Een cursus in wonderen (ECIW) is een spirituele leerweg die je helpt om je innerlijke leraar te vinden. De wonderen zijn uitdrukkingen van liefde die gepaard gaan met veranderingen in waarneming. Hierdoor gaan we de wereld door de ogen van liefde in plaats van angst zien. In dit werk wordt deze cursus als leidraad gebruikt.

Corinne Zupko kreeg op jonge leeftijd de diagnose angststoornis en is ervaringsdeskundige in het ontmantelen van angsten gebruikmakend van ECIW en mindfulness. Inmiddels heeft zij van counseling haar werk gemaakt. Van angst naar liefde is haar debuut. En wat voor één!

Voor de transformatie van angst naar liefde, moeten we leren onderscheid maken tussen de twee stemmen in ons hoofd. De gezonde stem wil ontwaken, de minder gezonde stem wil jou in slaap houden. Deze laatste is het geluid van het ego. Luister jij naar de stem van je ego of naar het geluid van je Innerlijke Therapeut? Deze laatste term kun je ook je hogere zelf, innerlijke leraar, gids of de heilige geest (zoals in ECIW) noemen. Het is het deel van je denkwezen dat jou eraan herinnert wie je werkelijk bent.

Om angst los te laten, en angst wordt hier in de breedste zin van het woord gebruikt, krijgen we experimenten om anders te gaan kijken in de vorm van oefeningen, meditaties, vragen ter overweging, mantra’s en dagboekideeën. Deze zijn verrassend eenvoudig uit te voeren en leveren direct wat op. Vervolgens krijgen we lessen en inzichten over de angststoornis van de auteur te lezen. Deze voorbeelden kun je omvormen naar jouw eigen angsten, spanningen of zorgen. Ten slotte volgt er een soort eerste hulp bij nare of lastige situaties. Aan het eind ben je door de technieken te gebruiken, in staat om ideeën over de meest afschrikwekkende situaties of rampzalige gebeurtenissen overboord te zetten. Je hebt leren kijken voorbij het onware naar de waarheid erachter.

Het overwinnen van angst vergt aanzienlijke verschuivingen van perceptie. Je kunt die verschuivingen niet op eigen kracht voor elkaar krijgen, Zupko is je hierbij zeer behulpzaam. Zonder enige pretentie leert zij de lezer dat de oorzaak van lijden ons eigen denken is en hoe je dit kunt veranderen. Meer dan ze waarschijnlijk zelf voor mogelijk heeft gehouden, heeft Zupko ECIW in de perfecte vorm gegoten. De teksten uit de cursus zijn schuingedrukt en voorzien van bronverwijzing. Wil je géén grote, buitengewone veranderingen in je leven? Lees dit dan niet!’

Hebban.nl – Marjan van Druenen, december 2019

Prijzen

Amazon #1 Bestseller in Spiritual Healing

Amazon #1 New Release in Anxieties & Phobias, Spiritual Self-Help, and New Thought

Four-time Book Award Winner:

“Enlightenment & Spirituality” Winner – Living Now Book Awards

“Spirituality General” Winner – 2018 Best Book Awards sponsored by American Book Fest

“New Thought” Winner – Body Mind Spirit Book Awards

“Self-Help” Winner – 2019 International Book Awards

Named one of the 22 best books on anxiety by Live Bold and Bloom

Recensie

NDB Biblion

‘Volgens de volksgezondheidszorg lijden er ruim 450.000 Nederlanders in meer of mindere mate aan een
angststoornis. Ook de auteur kreeg deze diagnose al op jonge leeftijd en heeft een lange strijd geleverd met
paniekaanvallen. Omdat angst en paniek je leven behoorlijk kunnen ontwrichten, kan dit boek een houvast
bieden aan mensen die niets liever willen dan hun angsten loslaten. Geïnspireerd door de tekst van ‘Een
cursus in wonderen’ (de uitgave van een manuscript dat Helen Schucman doorkreeg van een innerlijke
stem, later aangeduid als Jezus) laat de auteur de lezer afdalen in de eigen angsten, om ze daarna op te
leren klimmen naar innerlijke vrede. Die kan worden bereikt door met een non-dualistische blik te leren kijken
en door de ‘innerlijke therapeut’ te omarmen, zodat het ego zich niet langer af kan keren van de Liefde.
Geholpen door meditaties, mantra’s en schrijfopdrachten kan de lezer aan de slag om angsten te laten
verdwijnen. De auteur is naast counselor en coach tevens een levenslange student van ‘Een cursus in
wonderen’, waarvan vele citaten in dit boek zijn opgenomen.’

juni 2020

NDB Biblion publiceert aanschafinformaties (korte besprekingen) over recent verschenen boeken.
Deze spelen een belangrijke rol bij de selectie in de Nederlandse openbare bibliotheken.