Van doen naar zijn

De kracht van eenvoud

Linda Rood

ISBN: 978 94 92995 96 4
NUR: 728
Prijs: € 19,90
Uitvoering: hardcover met stofomslag
Formaat: 13,5 x 17 cm
Omvang: ca. 93 pagina’s

Ieder woord in dit boek is geschreven om je te herinneren aan het feit dat je al volledig bent. Nog meer (je best) doen is niet meer nodig en Linda neemt je vriendelijk, consequent en op directe wijze mee van doen naar zijn. Op die manier kun je ervaren dat zelfrealisatie onmiddellijk is, terwijl zich tegelijkertijd een verdiepend proces van heling en zelfbevrijding ontvouwt. Linda wisselt geschreven tekst af met concrete oefeningen voor zelfonderzoek, zodat je direct ervaart waarover ze schrijft en je de inzichten kunt integreren in je dagelijks leven.

Linda Rood ontwikkelde het zelfonderzoek ‘Vragen naar Vrijheid’, dat ze beschrijft in haar boek Het ja-gevoel en in het kinderprentenboek Mees en de magische poort. Naast het delen van inspiratie in haar boeken, artikelen en op sociale media, organiseert ze regelmatig bijeenkomsten en begeleidt ze mensen individueel. Bij uitgeverij Samsara verscheen van haar eerder Het ja-gevoel.

Recensie

NDB Biblion

De auteur is geschoold in verschillende healingmethodes, heeft opleidingen gevolgd waarbij het haar o.a. ging om persoonlijke en spirituele ontwikkeling. O.a. systemisch werk, mindfulness. Eerdere titels ‘Het ja – gevoel’ (2017) en het prentenboek ‘Mees en de magische poort’ (2019). Ze schrijft columns en artikelen, geeft individuele coachingsessies, maakt podcasts en YouTube-filmpjes. Haar doel is om de lezer / toehoorder te helpen zich bewust te worden van zijn innerlijk kompas en om met innerlijke blokkades, die daarbij een rol spelen, te leren omgaan. Dit heldere, beknopte, mooi vormgegeven boekje, straalt zijn ondertitel uit. Elk van de acht hoofdstukjes neemt de lezer verder mee naar een diepere dimensie van Zijn. Een korte tekst en daarna een kernachtige oefening. Aanwezig zijn, acceptatie van wat er in het moment is, overgave, en het bewust worden van de innerlijke overtuigingen en blokkades en hoe daarmee om te gaan. Om vaker dan eens te lezen en mee te werken. Bevat inhoudsopgave.

juli 2021

NDB Biblion publiceert aanschafinformaties (korte besprekingen) over recent verschenen boeken.
Deze spelen een belangrijke rol bij de selectie in de Nederlandse openbare bibliotheken.

‘Naar aanleiding van mijn vorige blog attendeerde Jos Arts ons op van doen naar zijn, een prachtig boekje geschreven door Linda Rood. Die titel wil ik bij deze nogmaals noemen. Het bleek een boek naar mijn hart. Linda Rood is in staat om je vanuit grote eenvoud, direct mee te nemen naar de verstilde zijnstoestand, waar ikzelf ook zo graag naar verwijs. De manier waarop zij dit doet is zo krachtig en tegelijkertijd zo verfijnd. Het hele boekje ademt Zijn uit. Grote aanrader! Met dank aan Jos Arts voor deze tip.’

Nanette Kant, auteur van Zen in de chaos en oprichter en coach bij Innersteps, school voor natuurcoaching, november 2021