Van hoofd naar hart

Leven voorbij dualiteit

Praktische gids voor het omarmen van de diepe dalen op weg naar een nieuw bewustzijn

Céline Peters

ISBN: 9789492995308
NUR: 728
Prijs: € 25,99
Uitvoering: paperback
Formaat: 120 x 125 mm
Omvang: ca. 160 pagina’s
 

Het was duidelijk de bedoeling mijn verhaal en de wijsheden die ik heb opgedaan te delen. Dit boek is daarom ook voor jou geschreven. Het heeft jou nu gevonden en dat is geen toeval. De tijd is rijp en jij bent er klaar voor. Jij bent op zoek naar meer in dit leven. Maar wat is dit ‘meer’? Het is niet erg als je dit nog niet weet. Belangrijk is wel dat je beseft dat je aan het ontwaken bent in spiritueel opzicht. Jouw proces is volop bezig. Je groeit. En je bent niet de enige, al ben je natuurlijk wel uniek.

In dit boek neem ik je mee in het transformatieproces dat ik doorliep, met als doel jou een handreiking te bieden voor je eigen proces. Ik ken de valkuilen, de vicieuze cirkels en de overtuigingen die je belemmeren. Stap voor stap doorloop ik de thema’s met je die vroeg of laat op je pad komen. Uiteindelijk zal het lezen van dit boek je naar een nieuw bewustzijnsniveau brengen, zodat je anders naar jouw pijn kunt kijken en het daarmee ook anders ervaart, vanuit liefde en bewustzijn.

Ik hoop en bid dat jij in dit boek en door jouw proces mag vinden wat je zoekt. En dat ook jij jouw lijden kunt loslaten, zodat je volledig vanuit jouw prachtige essentie mag gaan leven!

Recensie

Handleiding waarachtig leven

‘Waarom voel ik mijzelf eenzaam terwijl ik omringd ben door anderen, waarom moet ik lijden, waarom voel ik een leegte, waarom…?

Door na te denken over de zin van ons bestaan, te zoeken naar méér in dit leven en zichzelf vragen te stellen werd huisarts Céline Peters-de Hoog uitgedaagd om meer vanuit haar essentie te gaan leven. Wat dit betekent vertelt zij in ‘Van hoofd naar hart, leven voorbij dualiteit’.

Haar zielenvraag in dit leven: ‘hoe kan ik 2 uitersten met elkaar rijmen?’ verwijst naar de ellende èn naar de schoonheid die ze zag en ervoer in deze wereld. De korte hoofdstukjes geven inzicht in haar transformatieproces. Tegelijkertijd zijn het heldere lessen in non-dualistisch leven, waarheden waarbij onze kijk op hoe we denken en handelen in een ander perspectief wordt gezet. Nog niet eerder werd op zo’n geruststellende manier geschreven over zeer essentiële onderwerpen.

Ons is systematisch aangeleerd om naar verschillen te kijken. Je zou niet weten wat muziek is als je dit constant zou horen. Vrijheid bestaat niet zonder beperking. Zonder donker herken je geen licht. Met dit soort voorbeelden maakt de auteur dualiteit inzichtelijk en toont aan dat het één niet zonder het ander kan bestaan. Wij komen van een plek waar er geen onderscheid of afscheiding was: een plek van eenheid, het oneindige universum, God, verbondenheid, liefde. Daar is alles licht en liefde en er bestaat geen pijn of lijden. Dat kan een gevoel van heimwee of eenzaamheid geven, terwijl je genoeg mensen om je heen hebt.

Maar er is een oplossing voor het lijden dat we in dit leven ervaren. Dit boek helpt om lijden te gebruiken en het vervolgens te accepteren en te overstijgen. Wat levert het op? Je hartbewustzijn zal geopend worden. Wanneer je vanuit dit bewustzijn (ook wel zielenbewustzijn) leeft, kun je kijken zonder oordeel, vanuit een hartperspectief in plaats vanuit een egoperspectief. De focus verleggen van dualiteit naar eenheid. En ja, daar moet je wel wat voor doen: patronen in jezelf doorbreken. Meditatie helpt daarbij; het opent ons hartbewustzijn.

‘Staak het verzet, verwelkom lijden als groei’, adviseert Peters-de Hoog. Ze is de lezer zeer behulpzaam in het laten zien wat dit oplevert. Hoewel voor sommigen een lastige stelling, is alles in je leven op een bepaald niveau door jezelf gecreëerd. Ook het waarom wordt met het doorleven van dit boek duidelijk.

‘Van hoofd naar hart’ is een geslaagde, dagelijkse handleiding voor waarachtig leven.’

Hebban.nl – Marjan van Druenen- november 2019