Veilig slapen met je baby

Deskundige antwoorden op al je vragen over coslapen

James McKenna

ISBN: 978 94 92995 97 1
NUR: 850
Prijs: € 24,90
Uitvoering: paperback
Formaat: 15 x 23 cm
Omvang: ca. 300 pagina’s
Slapen met je baby is gedurende de hele menselijke geschiedenis en in alle culturen altijd de norm geweest. In Veilig slapen met je baby ontdek je hoe je de gevaren van welke slaapomgeving dan ook kunt identificeren en voorkomen. McKenna deelt het meest recente onderzoek over de gunstige eigenschappen van coslapen. Hij reikt bronnen van informatie aan voor zowel ouders als professionals, en introduceert het begrip breastsleeping – een manier van samen in één bed slapen die is gebaseerd op de evolutionaire band tussen borstvoeding en kinderslaap.

Door het hele boek heen hanteert McKenna dezelfde aanpak: hij licht je voor, stelt je gerust en bevestigt je in wat voor je baby de meest natuurlijke manier is om te slapen – bij jou.

James McKenna is de toonaangevende expert op het gebied van moeder-kindslaap in de Verenigde Staten. Hij is de oprichter van het onderzoekslaboratorium voor moeder-kindslaapgedrag aan de Universiteit van Notre Dame. Hij verscheen in radio- en televisieprogramma’s van NPR, NBC, CNN, ABC en in The Today Show. Wereldwijd spreekt hij over de relatie tussen bedsharing, borstvoeding en wiegendood (SIDS).

‘Dit is het belangrijkste boek dat je als jonge ouders ooit zult kopen of cadeau zult krijgen.’
Jay Gordon, kinderarts, lid van de American Academy of Pediatrics

‘Een opzienbarend boek van de wereldwijd toonaangevende expert op het gebied van moeder-kindslaap. Het beschrijft op prachtige wijze hoe bepaalde gebruiken rondom kinderslaap kunnen bijdragen aan de veiligheid en ontwikkeling van je baby.’
Kathleen Kendall-Tackett PhD, medeauteur van Breastfeeding Made Simple en The Science of Mother-Infant Sleep

Recensie

Een must-have dus voor professionals én (toekomstige) ouders!

Wat ben ik blij met het verschijnen van dit boek! We weten dat heel wat ouders af en toe tot altijd samen met hun baby in hetzelfde bed slapen. Hoewel dit over het algemeen nog vaak wordt afgeraden, kan het wel als het op een veilige manier gebeurt maar dan moet je als ouders wel weten hoe. Als professional die ouders informeert is er ook nood aan info. Zowel ouders als professionals vinden in dit boek alle antwoorden op vragen die ze zouden hebben over cosleeping op hetzelfde slaapoppervlak.

De Kraamvogel – juli 2021