Verbinden in vertrouwen

50 eenvoudige en krachtige manieren voor het opbouwen en onderhouden van gezonde relaties

Rick Hanson

ISBN: 978 94 93301 56 6
NUR: 770
Prijs: € 26,99
Uitvoering: paperback met flappen
Formaat: 15 x 23 cm
Omvang: ca. 283 pagina’s
Oorspronkelijke titel: Makin Great Relationships
Vertaling: Ronald Hermsen
Omslagontwerp: Hester van Toorenburg

Relaties maken een belangrijk onderdeel uit van het leven, maar ze kunnen stressvol, frustrerend of ongemakkelijk zijn. We voelen de last van onuitgesproken zaken, onvervulde behoeften en onopgeloste conflicten. Het kan snel aanvoelen alsof je vast- of soms zelfs gevangenzit. Iedere dag geven we onze relaties opnieuw vorm met onze gedachten en woorden, en dus beschikken we over het vermogen om ze te verbeteren – als we tenminste weten hoe.

In Verbinden in vertrouwen biedt Rick Hanson vijftig eenvoudige maar krachtige vaardigheden om gezonde en vervullende relaties te ontwikkelen en behouden: thuis en op het werk, met familie en vrienden, met iedereen die voor jou belangrijk is. Zijn kennis is gebaseerd op zijn tientallen jaren ervaring als klinisch psycholoog, zijn diepgaande kennis van mindfulness, en de lessen die hij tijdens zijn veertigjarige huwelijk en de opvoeding van twee kinderen zelf heeft geleerd. In dit boek leer je onder meer:

~ Hoe je jezelf ervan overtuigt dat je een goede behandeling verdient
~ Hoe je gecenterd blijft zodat je niet compleet van slag raakt door een conflict
~ Hoe je het goede in anderen kunt zien (ook al maken ze het je moeilijk)
~ Hoe je gezonde grenzen kunt stellen en behouden
~ Hoe je je behoeften kenbaar maakt zodat de kans groter wordt dat ze worden vervuld

Verbinden in vertrouwen zal je helpen conflicten aan te pakken, misverstanden te herstellen, een romantische relatie te verdiepen, vrede te hebben met anderen en de liefde te geven die je in je hart hebt.

‘Making Great Relationships is een fantastische hulp als je wilt leren om je uit te spreken en om goed te leren luisteren.’

— Sharon Salzberg, auteur van Echt leven – van eenzaamheid naar openheid en vrijheid