Vonken en lichtjes

Levende dingen die de nacht doen gloeien

Julia Kuo

ISBN: 978 94 93301 80 1
NUR: 210
Prijs: € 15,99
Uitvoering: gebonden
Formaat: 20 x 28 cm
Omvang: Ca. 44 pag
Oorspronkelijke titel: Luminous
Vertaling:Edward van de Vendel
Omslagontwerp: Erik Thé
Verschijnt: mei 2024
Leeftijdscategorie: 4+
 

Een poëtisch en wetenschappelijk boek over licht in het donker!

Als het donker is, hebben we licht nodig als we iets willen zien. En hoe zou het dan zijn als ons lichaam zijn eigen licht kon maken?

De veelgeprezen schrijver-illustrator Julia Kuo maakte een prentenboek over bioluminescentie (licht uit iets wat leeft), in allerlei vormen: vuurvliegjes en vossenvuur, fungi en gloeiwormen, diepzeevissen en vampierinktvissen. In Kuo’s stralende beelden zien we een jong kind en een volwassene die samen verschillende bioluminescente wezens ontdekken, met eenvoudige teksten erbij en informatieve kaders met daarin fascinerende wetenschappelijke feiten.

Vonken en lichtjes is een introductie tot een uitzonderlijk natuurlijk fenomeen en laat zijn licht schijnen over hoe wonderbaarlijk onze wereld is. Kinderen zullen versteld staan van de helder gloeiende wezens en andere organismen in dit schitterende, poëtische en op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde prentenboek over bioluminescentie.

‘De toon van dit charmante boek is er een van verwondering over de buitengewone vermogens van dieren om ons heen, maar het schuwt het moeilijke onderwerp van hoe mensen een negatieve invloed hebben op het milieu niet.’
— BBC Wildlife Magazine

Julia Kuo