Wijsheid uit het hart

Inspiratie voor een leven dat de moeite waard is

Alan Cohen

ISBN: 978-90-77228-17-3
NUR: 728
Prijs: € 24,99
Uitvoering: paperback
Formaat: 125 x 200 mm
Omvang: 136 pagina’s
Oorspronkelijke titel: Wisdom of the heart
Vertaling: Bob Snoijink
 

Wanneer je je weg zoekt door het avontuur van het leven, kom je waarschijnlijk een heleboel bronnen tegen die als gids kunnen dienen. Maar als je antwoorden zoekt bij een extern gezag, zou je wel eens overspoeld en verward kunnen raken. Je komt mogelijk een overweldigende hoeveelheid informatie tegen, terwijl je eigenlijk inspiratie nodig hebt. Waar moet je zijn voor bevredigende antwoorden?

Gelukkig moedigen wijzen en zieners ons al duizenden jaren aan om in ons eigen hart te kijken voor de waarheid die we zoeken. Intellectuele kennis is maar van beperkte waarde. Ze helpt wel, maar uiteindelijk hunkeren we naar een dieper weten als bron van waaruit we ons leven kunnen vormgeven.

In Wijsheid uit het hart heeft Alan Cohen zijn meest favoriete anekdotes en wijze verhalen bijeengebracht. Het boek biedt een schat aan verhelderende en richting gevende verhalen, parabels, gedichten, citaten en humoristische teksten uit verschillende tradities.
‘Ieder hoofdstuk begint met een verhaal of poëtische tekst, waarop een toelichting van Alan volgt waarin hij zijn inzichten in de tekst deelt. Er zijn 52 hoofdstukken. Je kunt er dus iedere week één lezen, maar ze ook achter elkaar verslinden. Ik heb genoten van dit boek en kon het maar niet wegleggen.’
Rebecca op amazon.com

‘Heerlijk om iedere avond iets uit dit boek vol wijsheden te lezen. Ook een prachtig boek om cadeau te geven!’
Lezersreactie op amazon.com

Uit het boek:

Je gekoesterde wereld

 

Als iemand zich geroepen voelt om straatveger te worden, moet hij straten vegen zoals Michelangelo schilderde, Beethoven muziek speelde, of Shakespeare poëzie schreef. Hij moet straten zó goed vegen dat de heerscharen van hemel en aarde halt houden om te zeggen: ‘Hier heeft een groot straatveger geleefd die zijn werk goed heeft gedaan.’

  1. Martin Luther King

Geen werk is te min als voertuig voor grootsheid. Ons is geleerd dat succes gelijkstaat aan het vergaren van roem en geld, maar werkelijke prestatie ziet het licht in de wijze waarop we de kleinigheden van het leven gestalte geven. Om de grote levensvragen onder de knie te krijgen, moet je beginnen met datgene wat nú voor je neus staat.

Geef je met hart en ziel over aan datgene waarmee je bezig bent. Wees volledig aanwezig in de taak die moet gebeuren en je zult die, tezamen met jezelf, tot iets groots verheffen. Je bent niet verantwoordelijk voor het veranderen van de hele wereld, je bent verantwoordelijk voor de verheffing van de wereld die je kunt bereiken. Maak jouw wereld tot een gekoesterde plek en je zult vreugde en genezing brengen aan een ieder die hem betreedt. Vervolgens zullen zij op hun beurt worden geïnspireerd om die weer door te geven in een alsmaar groeiende invloedssfeer.

Dwazen voelen zich aangetrokken tot flamboyante mensen ten koste van inhoud. Succes wordt niet afgemeten aan waar je uiteindelijk zult belanden, maar aan de manier waarop je reist. Wees trots op alles wat je doet, zodat je iedere avond met een blij hart kunt gaan slapen omdat je weet dat je je best hebt gedaan. God kan niet meer van je verlangen.

Je leven is jouw koninkrijk; zwaai er de scepter met trotse gratie. Je scheppingen zullen de loftrompet steken over je begaafdheid en je zult alle rijkdom oogsten die een ziel maar kan verlangen.