Wonderbaarlijk

Alles wat je moet weten als je vrouw gaat bevallen

Joyce Schouten & Marijn van der Zwaard

ISBN: 978 94 93301 63 4
NUR: 850
Prijs: € 22,99
Uitvoering: paperback
Formaat: 13,5 x 21 cm
Omvang: ca. 240 pagina’s
Omslagontwerp: Hester van Toorenburg
Verschijnt: najaar 2023
 

Een bevallingsboek speciaal voor partners.

Voor aanstaande moeders is er een kast vol goede boeken over de bevalling. De partners komen er bekaaid vanaf, terwijl het ook voor hen een heel indrukwekkende gebeurtenis is. Je gaat je kind geboren zien worden en je vrouw zien bevallen, en daarbij heb je een onmis­ bare rol. Wat ga je eigenlijk meemaken en wat kun je voor je vrouw betekenen?

Verloskundige Joyce Schouten en zwangerschapscoach Marijn van der Zwaard schreven dit uitgebreide boek over de bevalling, helemaal gericht op partners. Alles wat handig kan zijn om te weten komt voorbij. Wat is een wee, wat ontsluit er, hoe verloopt een bevalling? Wat gebeurt er in verschillende medische situaties? Wat is belang­ rijk bij de voorbereiding? Ook de babytijd en de band met de baby komen aan bod. Allemaal vanuit het perspectief van de aanstaande vader – of ieder ander die zijn of haar vrouw, vriendin, dochter of zus gaat steunen bij de bevalling.

Het boek staat vol onderbouwde informatie, gespreksstof en hand­ vatten, maar ook geweldige ervaringsverhalen van vaders en een moeder wier vrouw hun baby op de wereld zette. Het is helder en met empathie geschreven, met een fijne mix van diepgang en luchtigheid.

‘Het boek heeft de perfecte toon en een fijne afwisseling. Het is precies de goede verhouding tussen ‘hoe gaat het meestal en waarom?’ en:
‘je mag er wat van vinden, kies je eigen weg’.’

— Verloskundige Mirjam Medema