Yin yoga

Een complete gids

Bernie Clark

ISBN: 978 94 93301 24 5
NUR: 726
Prijs: € 39,99
Uitvoering: integraal gebonden
Formaat: 20 x 25 cm
Omvang: ca. 400 pagina’s
Oorspronkelijke titel:  The Complete Guide to Yin Yoga. The Philosophy and Practice of Yin Yoga
Vertaling: Rob Beenker
Omslagontwerp: Hester van Toorenburg

Yin yoga is populairder dan ooit. In deze uitgebreide gids biedt Bernie Clark een diepgaande blik op de filosofie en beoefening van deze yogavorm. Het boek bevat geïllustreerde hoofdstukken over hoe yin yoga te beoefenen, inclusief gedetailleerde beschrijvingen en foto’s van meer dan 30 asana’s.

Elke vorm van yoga kan fysieke, emotionele en mentale voordelen bieden, maar yin yoga werkt op de diepere niveaus van de lichaam-hart-geest-eenheid: de yin weefsels van fascia, pezen, ligamenten, gewrichten, evenals de energetische kanalen van de meridianen, zenuwen en het bloedsysteem.
Een groot verschil ten opzichte van andere yogavormen is de lang aangehouden en passieve aard van de houding. Dit geeft ruimte om een diepere reis aan te gaan, een reis naar de meditatieve aspecten van yoga, een brug naar mindful leven.

Yin yoga – Een complete gids biedt uitgebreide informatie over hoe je de yogahoudingen doet, inclusief hoe je in en uit de houding komt, contra-indicaties, waarschuwingen voor mensen die moeite hebben met bepaalde aspecten van de houding en andere belangrijke informatie. Ook wordt er uitvoerig ingegaan op de fysiologische, energetische en mentaal-emotionele voordelen van de yogahoudingen.

Dit is een bijgewerkte versie van het boek dat is uitgegroeid tot dé bron voor yin yogabeoefenaars en -docenten over de hele wereld en in veel lerarenopleidingen tot de verplichte literatuur behoort.