Your Body Your Yoga

Aanwijzingen voor houdingen die praktisch, veilig en het meest geschikt zijn voor jou

Bernie Clark

ISBN: 978-94-92995476
NUR: 726/ 728
Prijs: € 29,90
Uitvoering: paperback
Formaat: 25 x 20 cm
Omvang: ca. 380 pagina’s
Oorspronkelijke titel:  Your body Your yoga
Vertaling: Rob Beenker
Verschijnt: oktober 2021
 
Bernie Clark beschrijft anatomie vanuit een heel nieuwe invalshoek: de realiteit. Hij besteedt veel aandacht aan de veelzijdigheid van de menselijke anatomie, met name in de manier waarop weefsels en structuren bij verschillende mensen van elkaar kunnen verschillen. En de invloed die dat heeft op mogelijkheden en onmogelijkheden bij yoga poses, en de manier waarop yoga kan helpen bij het versterken en helen van het lichaam.

Dit boek gaat verder dan elk eerder beschikbaar yogaanatomieboek en is als zodanig een leidraad voor iedere yogabeoefenaar. Het kijkt niet alleen naar de unieke anatomische structuren van het lichaam en wat dit betekent voor ieders individuele bewegingsbereik, maar onderzoekt ook de fysiologische bronnen van bewegingsbeperkingen.

Deel 1 onderzoekt de aard van spieren, fascia, pezen, ligamenten, gewrichtscapsules, botten en onze extracellulaire matrix en hun bijdrage aan mobiliteit. De vorm van deze structuren bepaalt namelijk ons individuele, ultieme bewegingsbereik, wat betekent dat niet elk lichaam elke yogahouding kan doen.

De gebruiker zal ontdekken waar zijn of haar grenzen liggen, maar krijgt ook een gericht inzicht welke houdingen werken en helend of ondersteunend zijn en welke houdingen juist niet.

In het tweede deel van het boek worden deze principes vertaald en toegepast op het lichaam, waarbij unieke variaties voor de diverse gewrichten toepasbaar worden in de yogapraktijk van de gebruiker.

Verplichte kost voor yogadocenten en serieuze beoefenaren van yoga!