Your Body Your Yoga

Aanwijzingen voor houdingen die praktisch, veilig en het meest geschikt zijn voor jou

Bernie Clark

ISBN: 978-94-92995476
NUR: 726/ 728
Prijs: € 39,99
Uitvoering: paperback
Formaat: 25 x 20 cm
Omvang: ca. 310 pagina’s
Oorspronkelijke titel:  Your body Your yoga
Vertaling: Rob Beenker
 

Bernie Clark beschrijft anatomie vanuit een heel nieuwe invalshoek: de realiteit. Hij besteedt veel aandacht aan de veelzijdigheid van de menselijke anatomie, voornamelijk aan de manier waarop weefsels en structuren bij verschillende mensen van elkaar kunnen verschillen en de invloed die dat heeft op de (on)mogelijkheden in yogahoudingen. Ook beschrijft hij de wijze waarop yoga kan helpen bij het versterken en helen van het lichaam.

Dit boek gaat verder dan elk eerder verschenen yoga-anatomieboek, en is daarmee een leidraad voor iedere yogabeoefenaar. Het kijkt niet alleen naar de unieke anatomische structuren van het lichaam en wat die betekenen voor ieders individuele bewegingsbereik, maar onderzoekt ook de fysiologische bronnen van bewegingsbeperkingen.

Het eerste deel behandelt de aard van spieren, fascia, pezen, ligamenten, gewrichtscapsules, botten en extracellulaire matrix, en hoe deze bijdragen aan mobiliteit. De vorm van deze structuren bepaalt ons individuele, ultieme bewegingsbereik, wat betekent dat niet elk lichaam elke yogahouding kan doen. De gebruiker zal ontdekken waar zijn of haar grenzen liggen, en krijgt inzicht in welke houdingen helend en ondersteunend zijn, en welke houdingen juist niet.

In het tweede deel van het boek worden deze principes toegepast op het lichaam, waarbij unieke variaties voor de diverse gewrichten aangeboden worden voor de yogadocent en –beoefenaar.

Your Body, Your Yoga biedt verrijking en verdieping voor iedere yogadocent en serieuze yogabeoefenaar.

In de media

Your Body Your Yoga in Yoga International