De magie van planten

Kruidengeneeskunde in de dagelijkse praktijk

Christine Buckley

ISBN: 978 94 93228 00 9
NUR: 428
Prijs: € 23,90
Uitvoering: paperback
Formaat: 12,5 x 20 cm
Omvang: ca. 256 pagina’s
Verschijnt: 9 mei 2021
Oorspronkelijke titel: Plant Magic
Vertaling: Egbert van Heijningen
 
Stap in de wilde wereld van geneeskrachtige planten. Waar? Vlak voor je eigen voordeur!

Vraag jij je weleens af: wat is dat nu precies, kruidengeneeskunde? Of: welke wilde planten kan ik veilig eten en waar vind ik die? Dan is dit het boek voor  jou: een veldgids voor welzijn en gezondheid, vlot geschreven door kruidengeneeskundige Christine Buckley, en boordevol nuchtere wetenswaardigheden plus praktische tips.

Van kattenkruid tot weegbree en van brandnetels tot rozemarijn, in dit boek vind je alles wat je weten moet voor een goedgevulde kruidenapotheek. Ontdek hoe je wonden verbindt met ‘onkruid’ uit je achtertuin, hoe je een kruidenthee samenstelt die wonderen doet voor je seksleven en hoe je de kracht van planten kunt inzetten voor een momentje van broodnodige rust.

Christine Buckley weet niet alleen alles van planten en kruiden, ze is ook een ervaren kok en beeldend kunstenaar. Als auteur heeft ze meegewerkt aan online publicaties zoals Well+Good, Kitchn en Healthyish en als kunstenaar aan tentoonstellingen van MoMA Studio en de Biënnale van Honolulu. Ze heeft gekookt in een aantal van de beste restaurants van New York. Christine kreeg haar opleiding in kruidengeneeskunde in het CommonWealth Center for Holistic Herbalism en het Center for Herbal Studies.