Het team van Uitgeverij Samsara

Sanne Broekhuis

Uitgever

Al een tijdje mag ik meegroeien met Uitgeverij Samsara en sinds zo’n twee jaar ben ik in de rol van uitgever betrokken bij de selectie van nieuwe titels. Ik ben liefhebber van mystieke en klassieke teksten en verdwijn hier graag in, maar raak net zo enthousiast van het ontwikkelen en uitwerken van nieuwe creatieve ideeën met auteurs, vertalers, illustratoren en vormgevers.

Leven verwondert me en de expressie ervan in woorden zie ik als een ware kunst die zichzelf steeds opnieuw uitvindt en waarin eindeloze creatie mogelijk is. Ik hoop dat de Samsara-titels mogen raken, wakker schudden, onthutsen, plezieren, verbinden, verzachten en verlichten!

Ik begin de dag het liefst in het bos, dans graag door het huis en word blij van muziek, tuincreaties, kleine en grote avonturen, lavendelthee, lange wandelingen en gesprekken bij kaarslicht.

Mijn Samara-boekentip is Opgaan in openheid van Amoda Maa

Danique Buist

Stagiaire

Ik ben Danique Buist, bijna klaar met mijn studie Bedrijfskunde in Dronten en momenteel ben ik stagiaire bij Uitgeverij Samsara. Ik mag tot medio mei mijn steentje bijdragen binnen het gezellige team van Samsara. Tijdens mijn stage houd ik mij, samen met Tamara en Klaas-Aart, bezig met de marketing.

In mijn vrije tijd kun je mij vinden met mijn neus in een Engelstalige thriller of roman. Ik houd van gezelligheid en doe daarom graag leuke dingen met familie en vrienden. Ook doe ik graag mee aan een lesje pilates of yoga in de sportschool.

Nadat ik afgestudeerd ben, wil ik meer van de wereld zien. Ik kijk daarom ontzettend uit naar juli, want dan reis ik af naar Bali voor een heerlijke vakantie!

Mijn Samara boekentip is Ik ben liefde van Susan Verde en Peter H. Heynolds.

Tamara Butter

Hoofd marketing & verkoop

Mijn naam is Tamara Butter en sinds ruim zeven jaar werk ik met veel plezier aan het enthousiasmeren van ‘alles en iedereen’ voor de auteurs, boeken en evenementen van Samsara. Het wordt extra leuk als er bij de marketing van een boek dingen lukken die eerst onmogelijk leken.

Mijn tienerkinderen Paco en Lucia wonen om de week bij mij en we hebben het goed samen. De verbondenheid met een kring van fijne mensen om me heen maakt me erg tevreden. In mijn vrije tijd werk ik het liefst aan het ontwerpen van dessins voor stoffen en lees ik inspirerende boeken.

Mijn Samsara-boekentip is Elegante Eenvoud, Ecologische en spirituele beginselen van een eenvoudig leven van Satish Kumar.

Klaas-Aart Kok

Sociale media & marketing

Ik werk als medewerker marketing en verkoop bij Uitgeverij Samsara. Daarbij ben ik vooral bezig met het maken van content voor de social media kanalen en website van Samsara. Daarnaast help ik Tamara met het organiseren van boekpresentaties en evenementen.

Naast mijn werk bij Samsara ben ik ook non-duaal coach en therapeut en maak ik de podcast InZicht in non-dualiteit voor het magazine InZicht. Zoals je merkt verdiep ik me dus graag in het onderwerp non-dualiteit in welke vorm dan ook.

In mijn vrije tijd wandel ik graag door steden en natuur, ga ik naar optredens met live muziek of poëzie en soms schrijf ik zelf nog wat gedichten. Ik woon met veel plezier samen met mijn vriendin in mijn lievelingstadje Utrecht.

Mijn Samsara-boekentip is Wie ben ik? van Ramana Maharshi.

Gilleske Kreijns

Productie coördinator 

Mijn naam is Gilleske Kreijns, en bij Samsara ben ik productiecoördinator. Het leuke aan mijn werk is ook wat er uitdagend aan is: ik houd me bezig met veel verschillende processen, mensen en teksten in bijna alle fases van het maken van een boek.

Naast mijn werk bij Samsara ben ik freelance tekstschrijver en redacteur én ik heb een yogaschool in Utrecht: Yogaya. Ik woon in Utrecht met mijn tienerzoon en mijn kat Merel.

Mijn Samara-boekentip is Yin yoga: een complete gids van Bernie Clark.

Ernst van de Reep

Verkoop boekhandel & beurzen 

Ernst van de Reep vertegenwoordigt Samsara sinds jaar en dag bij de boekhandels en op beurzen. Eind 2024 gaat hij met pensioen.

Meinhard van de Reep

Uitgever 

Meinhard van de Reep is na jaren uitgever te zijn geweest van Altamira en het tijdschrift InZicht nu samen met Sanne Broekhuis, met veel plezier verantwoordelijk voor de titelkeuzes van Samsara.

Kepi Sapkota

Financiën

Kepi Sapkota verzorgt de dagelijkse administratie en de jaarlijkse royalty statements voor Samsara.

Wouter Schopman

Directeur & uitgever 

Wouter Schopman en Wim Zonjee begonnen ruim 20 jaar geleden vanuit hun passie voor non-dualiteit een eigen uitgeverij: Samsara. Wouter Schopman is eigenaar van o.a. het Ambassade Hotel, van het Float- & massagecentrum Koan Float en van therapeutisch centrum Yin Tui Na.

Dick Westerneng

Financiën

Dick Westerneng is managing director van de Ambassade Group, waar Samsara onderdeel van is. Sinds de oprichting van Uitgeverij Samsara in 2003 is hij nauw betrokken.