Droomstaat

De magie van ons zijn

Jed McKenna

ISBN: 978-94-9141-159-5
NUR: 728
Prijs: € 25,99
Uitvoering: hardcover
Formaat: 120 x 125 mm
Omvang: 250 pagina’s
Oorspronkelijke titel: Dream State. A Conspiracy Theory
Vertaling: Maggy Wishaupt

 

Op zijn onnavolgbare wijze, toont Jed McKenna ons het amusante droomtheater van het ego waarin de verhalen van de mensheid zich afspelen, de rol die wij spelen en wie wij ten diepste werkelijk zijn. Jed McKenna verkocht wereldwijd al meer dan een miljoen boeken. Nog altijd weet (bijna) niemand wie er achter dit pseudoniem schuilgaat.

Besta jij echt? Is de werkelijkheid wel zo echt? En als het leven slechts een droom is, wat gebeurt er dan als we wakker worden? De belangrijkste stelling in dit boek is de weliswaar belachelijke maar onweerlegbare waarheid dat het universum niet bestaat. Dit kun je conceptueel begrijpen, maar ook zelf ervaren. Het verschil hiertussen is als kijken naar een documentaire over Antarctica, of naar Antarctica verhuizen.

Je kunt tijdens het kijken naar die documentaire over Antarctica ook in slaap vallen en wakker worden in een woestenij van sneeuw en ijs. Dat zou heel raar zijn, maar de werkelijkheid is nog veel gekker: je slaapt in die woestenij terwijl je droomt dat dit niet zo is. En dat besef je als je wakker wordt.

‘Ben je er klaar voor, treedt dan binnen in de intelligente, fantastische wereld van Jed.’
J. Katz

‘Dit boek heeft mijn leven volledig veranderd.’
C. Jensen

Uit het boek:

Ik ben ontwaakt uit de droomstaat. Mijn ogen zijn open, wat betekent dat ik een ander paradigma van de werkelijkheid bewoon dan jij, met als verschil dat het mijne geen leugen is, terwijl in dat van jou veel meer te beleven valt. Ik bewoon ook de droomstaat. Vroeger bewoonde ik die net zo volledig en gemakkelijk als iedereen, maar tegenwoordig gaat dat wat moeilijker.

Ik schrijf boeken waarin ik vertel wat ik zie en meedeel wat ik weet. Ik ben geen goeroe of leraar of het hoofd van een spiritueel imperium. Ik ben een vent die met een hond in een blokhut in de bergen woont en die zich alleen bemoeit met zijn eigen zaken en boeken schrijft met aanlokkelijke volzinnen, want dat is wat mijn wakker-in-de-droomstaat personage, nu eenmaal doet. Ik neem mijn eigen personage niet al te serieus, en ik vermijd mensen die dat wel doen.

Recensie

Onkruid Magazine

september 2017

Er is geen universum

“Geen mens gelooft ooit dat de bijbel bedoelt wat er staat. Hij is er altijd van overtuigd dat er staat wat hijzelf bedoelt.” Zeker ongelovigen en afvallige gelovigen nog meer zullen deze uitspraak van de Engelse schrijver G.B. Shaw van harte on- derschrijven.

Recensie

Yoga International

Spoel Uzelf Door

Wat is de zin van het leven?

Wat is mijn opdracht?

Wie ben ik? Wat is waar? Wie