Hallo Lieve Mensen

Wayne Liquorman

Oorspronkelijke titel: Hello My Loves… 10 Years of Writings to Seekers of Truth
Vertaling: Maggy Wishaupt
ISBN: 978-94-9141-135-9
NUR: 728
Prijs: € 24,99
Formaat: 125 x 200 mm
Uitvoering: hardcover
Omvang: 166 pagina’s

De brieven in dit boek schreef Wayne Liquorman tussen 2004 en 2013 en waren in eerste instantie bedoeld als nieuwsbrieven. Liquorman beschrijft hierin zijn ervaringen als Advaita-leraar, een leer die hij tegenwoordig De Levende Leer noemt. Ze bevatten verslagen van zijn reizen en ontmoetingen met Ramesh Balsekar, zijn reacties op actuele gebeurtenissen en antwoorden op vragen van zoekers naar waarheid.

De brieven zijn nu in boekvorm gepubliceerd omdat ze ook voor een breder lezerspubliek diepgaand verslag doen van gebeurtenissen in het leven van Wayne zelf en in dat van mensen wereldwijd, en omdat ze een goed beeld schetsen van de ontwikkeling van zijn leer.

De brieven gaan zowel over universele als heel persoonlijke onderwerpen, over het leven van geboorte tot dood en wat daartussenin gebeurt. Steeds verwijst Liquorman hierbij terug naar dezelfde kern.

Je kunt de brieven achter elkaar lezen, één per dag, of willekeurig openslaan, ze blijven hoe dan ook ieder moment de moeite van het lezen waard.

Uit het boek:

Hallo lieve mensen,

Om iets te beoordelen heb je een maatstaf nodig, en aangezien iedereen zijn eigen maatstaf heeft, worden dezelfde dingen telkens weer anders beoordeeld. De vraag is dan wiens maatstaf de juiste is.

De menselijke geest snakt naar zekerheid. Het is alsof hij zijn eigen, intrinsieke beperkingen aanvoelt en probeert die te overstijgen met concepten als Absolute Waarheid, Absolute Goedheid, Absolute Liefde, Absolute Schoonheid, enzovoorts. De traditionele methode waarbij de juistheid van deze absolute kwalificaties wordt bevestigd is de goddelijke openbaring, wat betekent dat God hetzij zelf tegen jou heeft gesproken via een ‘visioen’ of een ‘stem’(…), óf indirect via vastgelegde verslagen (evangeliën) van iemand anders die contact had met God (…)

Voor mij zit de schoonheid van onze Leer in het feit dat ze geen aanspraak maakt op de waarheid. Ze is niet meer dan een verzameling verwijzingen. Ze spoort de leerling aan om zelf te kijken in het Mysterie dat de essentie is van het bestaan. Ze is vaak een beangstigende zoektocht zonder een Absolute maatstaf waarmee je je vooruitgang kunt meten. Maar uiteindelijk onthult het Begrijpen zichzelf in een nederigheid die zowel transcendent is als subliem.

Veel liefs,

Wayne

Wayne’s Levende Leer zegt niet wat je moet denken of geloven, maar maakt je nieuwsgierig naar jezelf en het leven. Het helpt je om dieper te kijken naar werkelijk waardevolle beweegredenen. Opnieuw verbindt De Levende Leer geen conclusies aan deze beweegredenen, maar als je eerlijk en open kijkt, zullen er dingen veranderen…

– Tom Thompson, oprichter van The Awakened Heart Center in Southern Pines, North Carolina (VS).