Het fabuleuze leven van Aesopus

Ian Lendler & Pamela Zagarenski

vertaald door Bette Westera

ISBN: 978-94-92995780
NUR: 280
Prijs: € 15,90
Uitvoering: hardcover
Formaat: 22 x 25 cm
Omvang: ca. 64 pagina’s
Oorspronkelijke titel: The Fabled Life of Aesop
Vertaald uit het Engels door: Bette Westera
Leeftijdscategorie: 4 tot 6 jaar
 

De fabels van Aesopus worden al meer dan 2500 jaar over de hele wereld verteld. Al generaties lang maken zijn dierenverhalen mensen aan het lachen en zetten hen aan het denken. Maar het meest inspirerende verhaal van Aesopus is zijn eigen levensverhaal.

Aesopus werd als slavenkind geboren in het oude Griekenland. Zijn talent voor het vertellen van verhalen gebruikte hij om zichzelf te bevrijden uit zijn gevangenschap. Sterke, gevoelige schilderingen brengen zijn fabels – die tot de oudste bewaard gebleven verhalen uit de geschiedenis van de mensheid gerekend worden – tot leven, en laten het levensverhaal zien van de man die deugden als eerlijkheid, volharding en vriendelijkheid eeuwenlang doorgaf.

Met o.a. de verhalen van De haas en de schildpad, De krekel en de mier en De leeuw en de muis.

Pamela Zagarenski is een getalenteerd schilder. Ze ontving voor twee van door haar geïllustreerde boeken een eervolle vermelding bij de jaarlijkse Amerikaanse prentenboekenprijs: een Caldecott Honor Medal. Naast het illustreren van prentenboeken maakt ze beelden en grote schilderijen, die ze ook exposeert.

– De wereldberoemde fabels van Aesopus in een prachtig geïllustreerd prentenboek
– Van de illustrator van Zola heeft een olifant
– Sluit aan op het actuele thema slavernij

Recensie

‘Wat een mooie platen heeft dit boek! De fabels komen echt tot leven door de levendige kleuren die de kunstenares gebruikt. De fabels worden kernachtig verteld, zodat de moraal helder is. Deze prachtige vertelling laat het leven van Aesopus en de oude verhalen goed zien en welke deugden in het leven belangrijk zijn. Het is een ideaal prentenboek om voor te lezen op school. Ik geef dit prachtige prentenboek vier sterren.’

Maria Koskamp – De leesclub van alles – november 2020