Het geheim van de druppel en de zee

Jed Talks 3

Jed McKenna

ISBN: 978-94-92995728
NUR: 728
Normale prijs: € 18,99
Actieprijs t/m 30 juni 2024: € 12,50
Uitvoering: paperback
Formaat: 12,5 x 20 cm
Omvang: ca. 223 pagina’s
Oorspronkelijke titel: Jed Talks #3: The Tao of the Large-Breasted Goddess with the Shapyley Behind
Vertaald uit het Engels door: Maggy Wishaupt
 
Het geheim van de druppel en de zee is het derde deel van de Jed Talks, waarin Jed McKenna een aantal van zijn favoriete thema’s verder uitdiept: bewustzijn, verlichting, menselijke volwassenheid, het zwarte gat, het Kleine Loeder, geen-zelf en de spirituele markt.

De rode draad in het boek is de ontstaansgeschiedenis van het taoïsme, opgeschreven in de vorm van een satirisch toneelstuk. Daarin komt Lao Tzu zelf aan het woord en wordt zijn spirituele erfenis opgetekend. Zoals in al zijn eerdere boeken is het kenmerk: diepgaand confronterend en ongemeen hilarisch!
McKenna verpakt zijn boodschap in een boeiende context: met verhalen, dialogen, uitspraken van anderen, en middels verwijzingen naar en besprekingen van films en boeken verheldert hij zijn thema’s en zet ze kracht bij. Prachtig geschreven en amusant, volslagen compromisloos en indringend.
Hilarisch, confronterend en compromisloos

Recensie

‘De tiende van Jed McKenna is een parel’

‘Ongekend, hoe rigoureus en direct Jed, ook nu weer, van leer trekt. Ik word weer opnieuw als lezer bij mijn kladde gepakt en heen en weer geslingerd, uitgedaagd om de spirituele autolyse opnieuw toe te passen tot er niets meer van mijn bedachte zelf overblijft. Dacht ik net rustig met taoïsme verder te kunnen op mijn zogenaamd spirituele reis, slaat hij ook deze filosofie op zeer komische wijze uit mijn handen. Hilarisch hoe McKenna het ‘echte’ verhaal achter het ontstaan van de Tao Te Ching uit de doeken doet. “De drie juwelen van het taoisme zijn mededogen, matigheid en nederigheid, maar dat zijn geen pilaren van de vrijheid, dat zijn de tralies van een kooi”, aldus McKenna.

Leuk voor je verdere reis in de spirituele droomwereld. Dit boek is het beste, wat je kunt lezen, als je van ontwaken uit je droom, echt je queeste wil maken. Niets wat beter is dan dit. Zelfs zijn trilogie, die zeer inspirerend was, maar nog boordevol verhaal zit, verbleekt bij de adembenemende directheid van deze 3e Jedtalk.’

Lezersrecensie van Peter Schoutens – november 2020