Het meisje dat door niemand werd gezien

Jeroen Franck & Janneke Ipenburg

ISBN: 978 94 93301 00 9
NUR: 280
Prijs: € 14,90
Uitvoering: Gebonden
Formaat: 16 x 22 cm
Omvang: 56 pagina’s
Omslagontwerp: Erik The
Leeftijdscategorie: 9+

Puja is een meisje van dertien en verschuilt zich voor de hele wereld achter haar hoofddoek. Die draagt ze niet uit geloofsovertuiging, maar uit de onzekerheid die ze heeft over haar uiterlijk. Ze groeit op in India onder moeilijke omstandigheden. Om te ontsnappen aan een gedwongen huwelijk, vlucht ze weg van huis naar het eiland Sri Lanka. Daar leeft ze een eenzaam bestaan. De bloemen in de botanische tuin van de stad zijn haar enige lichtpuntje en brengen kleur in haar ietwat sombere leven.

Daar komt echter verandering in wanneer ze op een dag meneer Gakpo ontmoet, een vriendelijke oude man met een bloemenwinkel. De twee groeien naar elkaar toe en er ontstaat een unieke vriendschapsband. Hij leert Puja om zichzelf door een andere bril te zien en dat het best oké is om anders te zijn!

Het meisje dat door niemand werd gezien, is een ontroerend (voorlees) verhaal dat kinderen leert omgaan met onderlinge verschillen. Het laat hen inzien dat iedereen mooi is op zijn eigen manier. Verder biedt het kansen om bepaalde maatschappelijke thema’s zoals anders zijn, ongelijkheid, uithuwelijken,  kinderarbeid en adoptie bespreekbaar te maken