Ik ben stil

Een verhaal voor de introverte persoon die we allemaal in ons hebben

Andie Powers & Betsy Petersen

Vertaald door Edward van de Vendel

ISBN: 978 94 93301 19 1
NUR: 280
Prijs: € 15,99
Uitvoering: gebonden
Formaat: 24 x 24 cm
Omvang: ca. 32 pagina’s
Oorspronkelijke titel: I Am Quiet
Vertaling: Edward van de Vendel
Omslagontwerp: Erik Thé
Leeftijdscategorie: 4+
 

Een prachtig verhaal over de bloeiende binnenwereld van een stil (niet verlegen!) kind en een waardevolle bron voor ouders die het introverte karakter van hun kind willen erkennen en bekrachtigen.

Emiel is niet verlegen – hij is stil.
Van buitenaf lijkt Emiel misschien timide en verlegen, maar vanbinnen bruist hij van de fantasie. Volwassenen en zelfs andere kinderen zien Emiel dan misschien als het verlegen kind dat nooit zijn vinger opsteekt, maar wij weten dat Emiel eigenlijk een avonturier van de zeven zeeën is, een dappere ontdekkingsreiziger, en bevriend met allerlei wilde beesten.

Dit verhaal eert en viert de schoonheid van jezelf erkennen om wie je werkelijk bent. De wereld van Emiel toont ons dat de gedachten van een stil kind net zo rijk, uitgebreid en dapper kunnen zijn als dat van elk ander (meer extrovert) kind.

Recensie

NDB Biblion

Een prentenboek over introversie. Volwassenen en sommige kinderen zien Emiel als een verlegen kind dat nooit zijn vinger opsteekt. Zij weten niet dat hij vanbinnen eigenlijk een avonturier van de zeven zeeën is, een dappere ontdekkingsreiziger en dat hij bevriend is met allerlei wilde beesten. Emiel is niet verlegen, hij is stil. In licht poëtische stijl geschreven. Met eenvoudige illustraties in een matte kleurstelling

mei 2023

NDB Biblion publiceert aanschafinformaties (korte besprekingen) over recent verschenen boeken. Deze spelen een belangrijke rol bij de selectie in de Nederlandse openbare bibliotheken.