Kind van de rivier

Tiny Fisscher & Pyhai

ISBN: 978 94 93301 66 5
NUR: 280
Prijs: € 15,99
Uitvoering: gebonden
Formaat: 21 x 28,5 cm
Omvang: ca. 32 pagina’s
Omslagontwerp: Pyhai
Leeftijdscategorie: 4+
Verschijnt: najaar 2023
 

Na hun zeer goed ontvangen bewerking van Khalil Gibrans De Profeet, hebben Tiny Fisscher en Pyhai opnieuw hun krachten gebundeld. Het betoverende prentenboek Kind van de rivier is daarvan het resultaat.

Een meisje volgt in haar bootje de stroom van een rivier. Ze is op de rivier geboren en heeft daar sindsdien altijd gewoond. Nergens voelt ze zich zo thuis als op het water, maar onderweg vragen mensen weleens of ze nooit bang is, zo in haar eentje.

‘Zijn jullie zelf soms bang?’ vraagt het meisje dan terug. (want ze stellen de vraag vast niet voor niets). Meestal zeggen zij ja, maar het meisje zegt nee. ‘Ook niet als de hemel zwart ziet?’ willen de mensen weten. ‘Als het bliksemt en stormt, je boot schommelt en tolt?’ ‘Het weer is niet altijd mijn beste vriend,’ zegt het meisje dan, ‘maar de rivier is dat wel.’

Kind van de rivier is een poëtisch-avontuurlijk prentenboek voor alle leeftijden. Het gaat over de zelfredzaamheid van een meisje in bijzondere omstandigheden en wat zij in de stroom van haar leven allemaal tegenkomt. De sfeervolle illustraties van Pyhai zijn een streling voor het oog en sluiten naadloos aan bij de compacte, betekenisvolle teksten. Een tijdloos prentenboek dat verwondert en de fantasie prikkelt, en waarin van alles te ontdekken valt over exotische rivieren.