Liefde op zoek naar zichzelf

Wolter Keers over liefde en leven

Lucy Auch

ISBN: 978 94 9141 190 8
NUR: 728
Prijs: € 30,99
Uitvoering: gebonden
Formaat: 23 x 23 cm
Omvang: ca. 191 pagina’s
 

Liefde op zoek naar zichzelf is samengesteld uit originele teksten van Wolter Keers. Het bijzondere is dat elke tekst, op zijn eigen wijze, verwijst naar de liefde. Of dit nu de brieven zijn die hij aan een kloosterzuster stuurde of zijn vrije interpretatie van de klassieke tekst van de Tao Teh King, liefde is de rode draad. Het is intrigerend te zien hoe dit boek, als een mozaïek, de kern van Wolter Keers’ leven en zijn inzichten zichtbaar maakt.

Daarnaast bevat Liefde op zoek naar zichzelf een fascinerende beschrijving van Wolters spirituele zoektocht, die leidde langs de drie grootste spirituele leraren van de twintigste eeuw: Ramana Maharshi, Atmananda Krishna Menon en Nisargadatta Maharaj. Een pareltje binnen deze nooit eerder verschenen teksten en foto’s is Tao’s Tuin, een persoonlijke en vrije inter- pretatie van de Tao Teh King, die evengoed Tao Teh Keers had mogen heten.

Wolter Keers (1923-1985) wordt gezien als de Nederlandse pionier van de advaita vedanta. In de jaren vijftig van de twintigste eeuw, een tijd dat er in het Westen nog bijna niemand van Ramana Maharshi, Shri Nisargadatta of Krishna Menon had gehoord, reisde Wolter Keers al door India om deze mensen te bezoeken. Hij was ook degene die het beroemde boek van Nisargadatta: I Am That in het Nederlands vertaalde (Zijn – Ik Ben). Later werd hij de inspirator van o.a. Alexander Smit en Jan van Delden. Je zou hem dus best kunnen typeren als de ‘nestor ́ van de Nederlandse advaita.