Nisargadatta Upanishad

De kwintessens van het onderricht van Nisargadatta Maharaj

Nisargadatta Maharaj

Samengesteld en ingeleid door Philip Renard

ISBN: 978-94-93228-61-0
NUR: 728
Prijs: € 19,90
Uitvoering: Genaaid en gebonden
Formaat: 10 x 15 cm
Omvang: ca. 168 pagina’s
Illustraties: 4 foto’s
Samengesteld door: Philip Renard
Omslagontwerp: Erik Thé
Een compacte weergave van het onderricht van Nisargadatta Maharaj.

Nisargadatta Maharaj was een van de grootste leraren van de twintigste eeuw. Hij bracht een opening in de afgescheidenheid tussen de verschillende non-dualistische tradities door zijn totale nadruk op het doorzien van alle concepten, dus ook alle geestelijke doctrines. Hierdoor maakte hij de weg vrij voor universeel non-dualisme.

Niet alleen gaf hij aanwijzingen voor het doorzien van het onware, maar ook voor het herkennen van werkelijkheid – de uiteindelijke Werkelijkheid die iedere seconde je leven doorstraalt. Hij benadrukte het gemak van deze herkenning door te vertoeven in je huidige beleving, oftewel de beleving ‘Ik Ben’. Vanuit deze altijd aanwezige vanzelfsprekendheid kun je zien wát het werkelijkheids-schenkende, bevrijdende element hierin is.

In deze Nisargadatta Upanishad is dit thema – het zodanig vertoeven in de beleving ‘ik ben’ dat je opgenomen wordt in de uiteindelijke Werkelijkheid – de draad die door de tekst loopt. Zonder afgeleid te worden door de vele andere thema’s die Nisargadatta aanreikte, is in deze Upanishad de kwintessens van zijn onderricht in compacte vorm samengebracht.