Ontwaak

Stephan Bodian

Oorspronkelijke titel: Ontwaak
Vertaling: Prema van Harte
ISBN: 978-94-9141-125-0
NUR: 728
Prijs: € 25,99
Formaat: 125 x 200 mm
Uitvoering: gebonden
Omvang: 277 pagina’s
Reeds verschenen

Veel geestelijke leraren spreken over ontwaken, maar slechts enkele geven stap voor stap begeleiding voor onderweg. Stephan Bodian doet dit wel: hij neemt de lezer aan de hand vanaf de eerste doorbraak tot de voortdurende uitdaging om het ontwaakte zicht te integreren in het alledaagse leven.

In zijn boek ontleedt auteur en leraar Bodian het proces van ontwaken in vijf opeenvolgende fasen, die elkaar gedeeltelijk overlappen: zoeken; ontwaken; verdieping en verheldering; belichaming; ontwaakt leven.

Bodian biedt de lezer met zijn boek een routekaart voor het padloze pad van zelfrealisatie. Hij reikt hulpmiddelen aan, waaronder meditatieoefeningen, die je hier en nu wakker schudden uit de droom van afgescheidenheid.

‘Dit boek is een van de kernachtigste gidsen op de weg naar geestelijk ontwaken die ik heb gelezen. Het leidt de lezer langs de ingewikkeldheden van ontwaken zoals alleen iemand die het pad zelf heeft bewandeld dat kan. De helderheid en mededogen in dit boek zijn voor de oprechte zoeker zowel zeldzaam als zeer welkom.’

Adyashanti, auteur van onder meer: Ontwaken, het zal je maar gebeuren; Dansende leegte; De weg van bevrijding en Jezus, de mysticus.

‘Veel boeken spreken over geestelijk ontwaken, maar Ontwaak betreedt een volkomen nieuw gebied omdat het een gedetailleerde routekaart geeft van het volledige ontwakingsproces. Diepgaand en toegankelijk, precies en zonder in jargon te vervallen, leidt dit boek vol wijsheden je stap voor stap op het directe pad naar huis, naar je stralende, natuurlijke staat, je diepste, ware zelf.

Lama Surya Das, meditatieleraar en auteur van onder meer de bestseller Awakening The Buddha Within.

Uit het boek:

Op grond van mijn eigen ervaring en mijn gesprekken met leerlingen en vrienden, zou ik zeggen dat de meest authentieke ervaringen van ontwaken de code in zich dragen van de volle non-duale realisatie dat vorm leegte en leegte vorm is(…)

Om de een of andere reden zijn de meeste mensen echter niet in staat de volledige realisatie te verwerken en te assimileren, maar eindigen ze met slechts één deel – meestal dat vorm leegte is. Ze hebben misschien wel het gevoel dat hun realisatie meer diepte en essentie bevat dan ze in staat waren te begrijpen, maar ze kunnen het niet helemaal uiten of vatten(…)

Zelfs het meest krachtige en schijnbaar volledige ontwaken kan er jaren over doen om zijn rijkdom te ontvouwen en te onthullen; latere ervaringen van ontwaken en inzichten zijn vaak slechts de zich verdiepende verheldering en stabilisatie van wat al ontvangen is. In zekere zin zou je kunnen zeggen dat je na de aanvankelijke ervaring wel weet wie je bent, maar dat je niet helemaal weet wat je weet; je gaat je dat pas in de loop van de tijd realiseren en het verwezenlijken.

Ontdek meer