Over vrijheid gesproken

Tony Parsons

Oorspronkelijke titel: This Freedom
Vertaling: Prema van Harte
ISBN: 978-94-91411-43-4
NUR: 728
Prijs: € 22,99
Formaat: 125 x 200 mm
Uitvoering: gebonden
Omvang: ca. 164 pagina’s

Over vrijheid gesproken is Tony’s zesde boek. Als altijd spreekt hij even helder, radicaal en compromisloos over het Open Geheim. In wezen is zijn boodschap dezelfde gebleven, maar zijn taalgebruik lijkt nog ‘schoner’ geworden en de communicatie dieper en directer.

Zijn boodschap, zegt hij zelf, komt niet voort uit een persoonlijke ervaring, kennis of zelfbewustzijn. Er steekt geen bedoeling achter en wil niet in een behoefte voorzien. Tony: ‘De open communicatie onthult steeds weer de mythe van het zoeken en de vergeefse pogingen om dat wat we niet kunnen kennen te beschrijven. De behoeften van de zoeker worden steeds weer uitgehongerd, omdat het antwoord niet het antwoord of de hulp is die wordt verlangd.’

‘Er is een hoger en een lager zelf. Het hogere zelf wil zuiver en perfect zijn en het lagere zelf wil in bed blijven liggen en gin drinken. Beide zijn constructies en ingebeeld. Ieder proces en iedere leer spreekt tot het hogere zelf en zegt: je kunt stil, gewaar, onthecht en zuiver worden. Allemaal pogingen om iets te krijgen. Maar er valt niets te verkrijgen, omdat het al “is”.
Al die tijd dat je zoekend rondrende, was het er al.’

– Uit het boek

Ontdek meer