Positief over bevallen (herziene editie)

Een verfrissende kijk op zwangerschap, geboorte en kraamtijd

Milli Hill

ISBN: 978 94 93301 32 0
NUR: 850
Prijs: € 25,99
Uitvoering: paperback
Formaat: 15,9 x 23,7 cm
Omvang: ca. 379 pagina’s
Oorspronkelijke titel:  The Positive Birth Book
Vertaling: Susan de Ridder en Minou op den Velde
Verschijningsdatum: juli 2023
 

De herziene editie van Milli Hills succesvolle boek Positief over bevallen.

Het boek was vanaf de eerste druk een bestseller en zorgde ervoor dat honderdduizenden vrouwen wereldwijd goed geïnformeerde en positieve keuzes konden maken rond hun bevalling. Deze volledig herziende en geactualiseerde editie helpt je om te bepalen wat voor bevalling jij zou willen meemaken en leert je hoe je kans daarop kunt vergroten.

In haar vertrouwde warme en geestige stijl voorziet Milli Hill je van een schat aan informatie, van het creëren van het ultieme geboorteplan tot je keuzes en rechten in de bevalkamer; van het optimaal afnavelen tot een gezonde kraamtijd; en van de fijne kneepjes van het borstvoeding geven tot een positieve gentle sectio.

Deze essentiële en onbevooroordeelde gids laat zien hoe je je verwachtingen positief kunt bijstellen en hoe je de best mogelijke bevallingservaring kunt meemaken, of je nu van plan bent om je kind te krijgen in het ziekenhuis, in een geboortecentrum, thuis of via een keizersnede.

Nieuw in deze editie:

  • Hoe je je in moeilijke tijden kunt voorbereiden op een positieve bevalling
  • Een herzien hoofdstuk over het kiezen van de plek waar je je kind wilt krijgen
  • Belangrijk advies over lichaamsbeweging tijdens de zwangerschap
  • Toptips voor het geven van borstvoeding
  • Een nieuwe paragraaf over je rechten tijdens de zwangerschap en de bevalling
  • Onmisbare informatie over je bekkenbodem, je core en postnatale incontinentie

In de pers
Dit moet je lezen als je op zoek bent naar een krachtig boek over positief bevallen. Het is inclusief, voor álle vrouwen, en lekker duidelijk. Daar houden wij van.’
— Sandii Zachte, Hoofdredacteur Kind

Wat een verademing is dit boek. Een nuchter, informatief én grappig geschreven boek over bevallen. Dit boek is fijn voor iedere zwangere die van haar bevalling dé ervaring van haar leven wil maken.
— Elsbeth Teeling, schrijver en oprichter van de Club van relaxte moeders

Uit het boek
Als je íéts van dit boek onthoudt, hoop ik dat het is dat jij de machtigste persoon in de verloskamer kunt zijn. Je kunt je laten horen, vragen stellen en zeggen wat je wilt en waar je behoefte aan hebt. Je kunt je verzetten tegen beslissingen die niet goed voelen. Ik hoop dat de informatie in dit boek je het vertrouwen geeft om dit te doen, en om in samenwerking met je zorgverleners (dit is mijn droomscenario) de best mogelijke bevalling te krijgen. Geen bevalling die iedereen krijgt, maar een unieke, op jou toegesneden ervaring die echt bij jou past, en waar je altijd met warme gevoelens en trots aan zult terugdenken.”