Wie komt er op mijn feestje?

Marc Woldering & Ru de Groen

ISBN: 978 94 93228 02 3
NUR: 280
Prijs: € 13,90
Uitvoering: hardcover
Formaat: 25 x 25 cm
Omvang: ca. 32 pagina’s
 
Hoog tijd voor een feestje! Eend is jarig en als je jarig bent, valt er iets te vieren. Alle eendjes die hij wil uitnodigen, mogen zich mooi verkleden. Als schaap, als zebra, als poema, als olifant of als een kudde koeien. Maar… er mogen alleen eendjes komen, vindt Eend. Stel je toch voor: andere dieren op je eendenfeest. Het moet niet gekker worden. Maar Eend kan nergens andere eendjes vinden. Valt er dan niets te vieren? Of gaat het toch lukken?

Marc Woldering is illustrator en fotograaf. In zijn werk combineert hij beide technieken om tot nieuwe beelden te komen, waarin dieren vaak de hoofdrol spelen. Ru de Groen is schrijver van romans en kinderboeken. Hij schreef onder meer de boeken van Kleine Vos die worden uitgegeven door Samsara.

Recensie

Leestafel

“Kinderen zullen dit helemaal prachtig vinden.”

De schrijver Ru de Groen had Marc Woldering nog nooit ontmoet maar bewonderde wel zijn werk.
Het was ook Marc die met het idee voor dit boek kwam en Ru de Groen schreef de tekst erbij. Toch zagen beide mannen elkaar nog steeds niet. Dat gebeurde dankzij Corona pas in augustus 2021, rond de boekuitreiking. In een ode aan de illustrator, zegt Ru de Groen daarover:

Hij maakte de plaatjes, ik de woorden
Maar toen het virus tot ons kwam,
bleef hij veilig in het hoge noorden
En ik, ik bleef in Amsterdam