Zelfkennis en Zelfrealisatie

Autobiografie van zijn ontwaken

Sri Nisargadatta Maharaj

ISBN:978-94-9141-166-3
NUR: 728
Prijs: € 15,99
Uitvoering: gebonden
Formaat: 100 x 150 mm
Omvang: ca. 120 pagina’s
Oorspronkelijke titel: Self Knowledge and Self Realization
Vertaling: Vera Groen
 

Zelfkennis en Zelfrealisatie is een uniek werk: het is de autobiografie van Nisargadatta’s ontwaken. De tekst is een bijzondere vondst en niet eerder in het Westen uitgegeven. Het is geschreven door een van de meest invloedrijke en gewaardeerde spirituele leraren aller tijden en wordt gezien als van hoge spirituele orde.

Zelfkennis en Zelfrealisatie, een liefdevol, devoot betoog waarin Nisargadatta verslag doet van zijn eigen spirituele pad en ervaringen, doet vriendelijker aan dan de messcherpe dialogen die we van Nisargadatta kennen en die veelal dateren uit zijn latere leven. Toch is het onmiskenbaar Nisargadatta. Voor veel lezers kan de warme toon een aangename verrassing zijn en een andere kant van hem laten zien. Maar vooral is dit een onmisbaar boek voor iedereen die geïnteresseerd is in spiritualiteit en zelfonderzoek.

Uit het voorwoord:
‘Tijdens zijn laatste levensjaren ging Shri Nisargadatta Maharaj 
niet meer in op vragen over ervaringen in onze “droomwereld”. Dit boekje geeft voor mijn gevoel inzicht in zijn eigen spirituele pad en ervaringen.’
Jean Dunn
‘Door het poëtische taalgebruik kan het gemakkelijk 
een “Nisargadatta-Gita” genoemd worden, met dezelfde diepgang als de Ashtavakra en Advahut Gita’s’.


Ed Muzika

Recensie

Frank Wissink

Docent Social Work op het Albeda College & zelfstandig meditatie yogadocent 

Zelfkennis en Zelfrealisatie
Autobigrafie van Nisargadatta Mahararaj´s ontwaken

In mijn verhandeling over het bewustzijn elders in deze editie heb ik Nisargadatta benoemd als een leraar die uiterst confronterend kon zijn in zijn gesprekken met zijn leerlingen. Het boekje Zelfkennis en Zelfrealisatie werd oorspronkelijk in 1963 gepubliceerd. In 1978 werd het in een kleine oplage gedrukt en nu is het dus in een grotere oplage uitgegeven door uitgeverij Samsara.