‘Als je het ego hebt doorzien, blijven alleen vrede en acceptatie over.’

Gina Lake

Eind jaren 1980, begin 1990 behaalde Gina Lake haar masters in counseling psychologie. Ze was in die tijd astrologe, geestelijk leraar, schrijver en een serieuze spirituele zoeker. In 1999 ontmoette zij Adyashanti en had zij een ervaring van ontwaken. Twee weken na deze bewustzijnsverandering, ontmoette ze Nirmala, een non-dualistische leraar, met wie ze van Californië naar Sedona in Arizona verhuisde en trouwde. Hier houdt zij momenteel nog altijd haar weekend intensives.

Gina Lake is een non-dualistische leraar. Ze studeerde af in psychologie en heeft inmiddels meer dan 20 jaar ervaring als geestelijk begeleider. Ze schreef vele boeken over non-dualisme en ontwaken. Met haar begeleiding, intensives en boeken wil ze mensen helpen te leren zien wat de conditioneringen zijn die het ontwaken aan hun ware natuur in de weg staan, zodat zij een gelukkig en vervuld leven kunnen leiden.

Gina richt zich met name op de manier waarop het goddelijke, of essentie, in ons aanwezig is en hoe mensen zich hierop kunnen afstemmen. De essentie is, aldus Gina, ‘de individuele uitdrukking van het goddelijke in ieder mens’. Door in je essentie te verblijven, ervaar je ‘radicaal geluk’. Dit geluk is wat we ten diepste zijn. Het is niet afhankelijk van de voortdurend veranderende omstandigheden, maar het geluk dat gepaard gaat met ontwaken aan de waarheid van wie je werkelijk bent en hier de unieke expressievorm van zijn. Dit geluk is voor iedereen overal beschikbaar, aldus Gina, als je volledig in het huidige moment aanwezig bent.

‘Als je het ego hebt doorzien, blijven alleen vrede en acceptatie over. Ook acceptatie van het ego. Dat wat we werkelijk zijn heeft immers alles gevormd, ook de illusie dat we dit beperkte zelf zijn. En dus wordt ook het ego volledig aanvaardt.’
Gina Lake

VAN DEZE AUTEUR