‘Ga voorbij de duisternis en
keer terug naar je hart vol licht,
dat straalt als een juweel in de nacht.’

ShantiMayi

ShantiMayi werd geboren in de staat Ohio in de Verenigde staten. Als kind bracht ze haar zomers door in de Appalachen, een middelgebergte in het noordoosten van de VS. Later verhuisde ze naar de westkust. Eind jaren 1980 trouwde ze. Zij en haar man hadden drie kinderen, toen het huwelijk strandde. Om in haar levensonderhoud te voorzien werd ShantiMayi opzichter in een natuurreservaat. Daar had ze veel tijd om over de zin van het leven na te denken. Ze ging yoga en meditatie beoefenen en op een goede dag besloot ze om naar India te gaan. Hier ontmoette ze haar leraar Hansraj Maharajji, van wie ze de opvolgster werd.

ShantiMayi bleef lang in de ashram wonen om Maharajji’s onderricht te ontvangen. Voor zijn dood moest ze hem beloven dat ze één keer per jaar naar het Westen zou reizen om satsangs te leiden. In 1999 verhuisde ze naar Hamburg, waar ze een grote, internationale aanhang kreeg. ShantiMayi woont tegenwoordig een aantal maanden per jaar op Maharajji’s ashram vlakbij Rishikesh in India en reist de hele wereld over om satsangs te geven. Ze komt regelmatig naar Nederland.

Hoewel ze tijdens haar satsangs put uit veel verschillende tradities, waaronder het hindoeïsme, christendom, boeddhisme en de spiritualiteit van inheemse volkeren als de Aboriginals, spreekt ze altijd direct uit eigen ervaring en verwijst ze haar toehoorders ook altijd terug naar de eigen ervaring.

VAN DEZE AUTEUR