‘Als “je” je aandacht vriendelijk verplaatst naar de ruimte waarin “het ik-gevoel”, het lichaam met alles wat het ervaart, en het hele universum verschijnen, dan besef je: ik ben die ruimte.’

Florian Tathagata

‘Je hoeft helemaal niets te doen om gewaar te zijn. Gewaarzijn is er al. Als “je” je aandacht vriendelijk verplaatst naar de ruimte waarin “het ik-gevoel”, het lichaam met alles wat het ervaart, en het hele universum verschijnen, dan besef je: ik ben die ruimte.’

Florian (Tathagata) Schlossers zoektocht naar waarheid begon al op jonge leeftijd. Jarenlang reisde hij rusteloos de wereld rond op zoek naar innerlijke vrede. Op zijn 28e trad hij het klooster in met het voornemen de rest van zijn leven monnik te blijven. Maar op een gegeven moment zag hij in dat dit een vlucht uit het leven, en met name uit relaties, was, en koos hij toch voor een leven in de wereld.

Hij volgde vijftien jaar lang meerdere opleidingen tot therapeut en begeleider. Vervolgens ging hij zelf groepen leiden en één-op-één begeleidingsgesprekken voeren om mensen vrij te maken, zodat zij ‘een geheeld leven’ konden leiden.

Tijdens een satsang van Isaac Shapiro in München, april 2000, ervoer Florian totaal onverwacht een ‘één-zijn met oneindig bewustzijn’. Sinds ruim 10 jaar geeft hij bijeenkomsten en stilteretraites op meerdere plekken in Europa, in India, de Verenigde Staten en Brazilië. Inmiddels woont hij samen met zijn vrouw en hun kindje op Mallorca. Daar houdt hij één-op-één gesprekken (ook via skype), begeleidt retraites en geeft hij non-dualistische, transpersoonlijke trainingen.

VAN DEZE AUTEUR