De moed om tot leven te komen

Unmani

ISBN: 978 94 92995 92 6
NUR: 728
Prijs: € 25,99
Uitvoering: paperback
Formaat: 12,5 x 20 cm
Omvang: 324 pagina’s
Oorspronkelijke titel: The Courage to Come Alive
Vertaling:  Bob Snoijink
 

Dit boek geeft geen advies om te oefenen in moedig-zijn. Het gaat er niet om dat je nog een punt aan je to-dolijstje voor zelfverbetering toevoegt, om jezelf vervolgens te straffen als het je niet lukt.

In plaats van voortdurend je best te doen, kun je vaststellen hoe levend je je voelt op de momenten dát er sprake is van moed. Stel vast hoe natuurlijk het is om moedig te leven als je erkent dat je niet bent wat je denkt te zijn. Dan wordt het je steeds duidelijker dat moed het weefsel van je ware aard voorbij alle gedachten is. Ben je verliefd op de waarheid, dan zal je leven zich gaandeweg meer gaan afspelen in overeenstemming met die moed. Er komt geen handeling of proberen-te-worden aan te pas. Jij bent Moed, en niets minder. Neem gewoon het risico en spring tot leven.

Unmani Liza Hyde groeide op in Londen in een joods, Zuid-Afrikaans gezin. Op haar 17e vertrok ze alleen naar Israël. Via vele ‘spirituele omzwervingen’ kwam ze in Poona, India, terecht. Ze werd ontzettend geraakt door Osho, die toen al tien jaar dood was, en de manier van leven in de ashram. Hier kreeg ze haar naam ‘Unmani’, wat ‘niet-geest’ of ‘voorbij de geest’ betekent.

In Poona hoorde ze van de Duitse zenleraar Dolano, die in India satsangs gaf. Gedurende de periode dat Unmani haar bezocht, was er een moment waarop de tijd stopte – een ontwaken zou ze het later noemen. Haar levensverhaal, haar persoonlijke geschiedenis verkruimelde. Er was alleen nog leven  en ze besefte dat zíj dit leven is.

Unmani reist door heel Europa om te spreken en is regelmatig in Nederland.

EXTRA:

– Bestel een gesigneerd exemplaar in onze webshop. Schrijf dan bij de bestelling ‘gesigneerd exemplaar’.