‘Wat is de invloed van een ongeconditioneerde geest op de moderne psychotherapie?’

John J. Prendergast

John J. Prendergast, Ph.D., is adjunct assistent professor in de psychologie aan het California Institute of Integral Studies. Zijn belangrijkste leraren waren Jean Klein en Adyashanti. De afgelopen jaren was hij de drijvende kracht achter de organisatie van de Conference on Nondual Wisdom and Psychotherapy. Hij heeft een eigen praktijk voor psychotherapie.

Peter Fenner, Ph.D., (geb. 1937) is senior filosofiedocent aan Deakin University in Australië. De Tibetaanse lama Thubten Yeshe (1935 – 1984) was zijn belangrijkste leraar. Hij vroeg Peter Fenner, die toen net zijn leerling was geworden, om zijn kennis te delen met andere studenten. Binnen enkele maanden stond Fenner voor een groepje studenten om de vraag ‘Wat is nirvana?’ te beantwoorden. Hij is nooit meer gestopt met lesgeven. Momenteel reist hij de hele wereld rond om te spreken over nondualisme.

Sheila Krystal, Ph.D., werkt als sinds begin jaren 1970 als klinisch psychologe. Zij geeft de psychotherapie een spirituele dimensie door meditatie, hatha yoga, Jungiaans droomwerk, Reichiaans lichaamswerk en EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) therapie en psychotherapie te integreren.

Ze haalde haar Ph.D. aan Columbia University. Leraren die een grote invloed op haar hebben gehad zijn onder meer Sri Sathya Sai Baba, H.W.L. Poonja, Jean Dunn and Adyashanti.

John J. Prendergast, Peter Fenner en Sheila Krystal zijn de samenstellers van het boek De heilige spiegel – Ontmoetingen tussen therapeut en cliënt. , waaraan in totaal twaalf deskundigen hebben bijgedragen, ieder vanuit hun eigen invalshoek. Onder hen bevinden zich Samsara-auteurs Adyashanti en Stephan Bodian.

VAN DEZE AUTEUR