Ik ben één

Een boek vol daadkracht

Susan Verde & Peter Reynolds

Vertaling: Stine Jensen

ISBN: 978 94 93301 03 0
NUR: 210
Prijs: € 14,99
Uitvoering: gebonden
Formaat: 21 x 21 cm
Omvang: ca. 32 pagina’s
Oorspronkelijke titel: I AM ONE
Vertaling: Stine Jensen
Leeftijdscategorie: 4+
 

Een krachtige oproep tot actie voor jonge lezers!

Eén zaadje om een tuin te beginnen, één noot om een melodie te starten, één steen om muren af te breken. Elke beweging en ieder moment van verandering beginnen met een doel, een bedoeling, met één. Met mij. Met jou.

Van het nummer 1 New York Times bestsellerteam van Ik ben yoga, Ik ben vrede, Ik ben mens en Ik ben liefde komt nu een krachtige oproep tot actie, die iedere lezer aanmoedigt zijn stem te verheffen, zijn hand uit te reiken; om die ene eerste stap te zetten om iets moois te beginnen en te gaan naar een betere wereld.

Recensie

NDB Biblion

Zoals de titel al aangeeft, is dit een verhaaltje vanuit ‘het ik’. Het ik van een kind, blijkt o.a. uit de illustraties. Een kind dat kan leren beseffen hoe alles uit één ding begint: één penseelstreek begint het meesterwerk, één stap is het begin van een reis, één druppel in het water veroorzaakt wijde kringen, soms zelfs golven. Eén kleine daad kan vriendschap en vrede smeden, de wereld beter maken. Dat is, met veel beeld en weinig tekst, de positieve boodschap van dit boekje, in de geest van yoga en mindfulness. In die twee onderwerpen is de schrijfster al jaren een zeer bekende lerares (dit boekje sluit ook af met een meditatie). Ze maakte samen met de begaafde tekenaar Peter Reynolds al een hele serie boekjes (‘Ik ben yoga’, ‘Ik ben mens’, ‘Ik ben liefde’, ‘Ik ben vrede’). Prachtig vormgegeven boekjes met positieve zelfbevestigende activerende inhoud, waar ouders en leraren inspiratie uit kunnen halen en jongere kinderen in kunnen begeleiden. Met hulp vanaf ca. 6 jaar

recensent: Willem Nijssen – april 2023

NDB Biblion publiceert aanschafinformaties (korte besprekingen) over recent verschenen boeken. Deze spelen een belangrijke rol bij de selectie in de Nederlandse openbare bibliotheken.