Ik ben liefde

Susan Verde & Peter H. Heynolds

vertaald door Stine Jensen

ISBN: 978 94 93228 04 7
NUR: 210
Prijs: € 14,99
Uitvoering: hardcover
Formaat: 20 x 20 cm
Omvang: ca. 32 pagina’s
Oorspronkelijke titel: I am love
Vertaald vanuit het Engels door: Stine Jensen
Leeftijdscategorie: 4+
 
Ik plaats mijn hand op mijn hart en luister.
En dat is waar ik het antwoord vind:
ik heb compassie,
ik handel met tederheid,
ik ben liefde.

Een nieuw boek in de succesvolle Ik ben-reeks van het bestseller-duo! Van de makers van de prachtige prentenboeken Ik ben yoga en Ik ben mens, komt nu een viering van de liefde in al haar vormen.
Ik ben liefde nodigt kinderen uit om naar binnen te keren als ze zich bang, boos, gekwetst of verdrietig voelen. Als vanbinnen een storm woedt, en de donkere wolken zich opeenpakken, dan kan de transformerende kracht van liefde het licht weer naar binnen laten.

Susan Verde schreef de bestsellers Ik ben yoga, Ik ben mens en Het museum, geïllustreerd door Peter H. Reynolds, en Rock ’n Roll Soul, geïllustreerd door Matthew Cordell. Ze geeft yoga en mindfulness aan kinderen en woont met haar drie kinderen in East Hampton, New York.
Peter H. Reynolds is de illustrator van veel bestsellers en bekroonde prentenboeken, waaronder The Dot, Ish, Ik ben yoga en Ik ben mens. Hij woont in Dedham, Massachusetts, waar hij de geliefde winkel Blue Bunny Books and Toys runt.

Recensie

Leestafel

Een tijdje geleden keek ik naar een uitzending over mensen die een bijna doodervaring hadden gehad. Wat mij het meeste opviel, was dat ze allemaal zeiden dat het heel mooi was maar dat vooral de onvoorwaardelijke liefde die ze om zich heen voelden, grote indruk maakte. Alles was goed, zij waren goed, alles was zoals het moest zijn. Allemaal zeiden ze, alles was liefde.

NDB Biblion

Susan Verde, mindfulness- en yogaleraar, schrijft de ‘Ik ben’-serie omdat zij ziet dat kinderen te weinig goede voorbeelden hebben om van zichzelf te houden en met compassie voor anderen te zorgen. Zij wil dat ze zich belangrijk en krachtig kunnen voelen. In dit derde prentenboek gaat het over liefde in al haar facetten. De hoofdfiguur, een kind met roze en blauw haar, laat zien hoe je met kleine gebaren en aandacht de wereld voor anderen mooier kan maken door liefde te schenken. Steeds wordt gezegd wat liefde is: verbinden, troost, zacht. De kleurige waterverfillustraties van Peter H. Reynolds, een gerenommeerd illustrator en door de schrijver een ‘zielsverwant’ genoemd, zorgen voor een vrolijke uitstraling. De tekst in quasi schrijfletters is geen verhaal maar bijna een spreuk of gebed in toonzetting. Achterin is een nawoord met verschillende yoga-oefeningen. De wellness-sfeer zal sommigen aanspreken en anderen wat prekerig voorkomen. Een vierkant prentenboek om samen met kinderen te lezen en een goede basis voor gesprekken over gevoelens

Peter van Rossum – maart 2022

NDB Biblion publiceert aanschafinformaties (korte besprekingen) over recent verschenen boeken. Deze spelen een belangrijke rol bij de selectie in de Nederlandse openbare bibliotheken.