Ik ben Mens

Susan Verde & Peter H. Heynolds

vertaald door Stine Jensen

ISBN: 978-94-92995803
NUR: 210
Prijs: € 14,99
Uitvoering: hardcover
Formaat: 20 x 20 cm
Omvang: 32 pagina’s
Oorspronkelijke titel: I am Human
Vertaald vanuit het Engels door: Stine Jensen
Leeftijdscategorie: 4+
 

Ik ben Mens.
Maar Mens betekent
dat ik niet perfect ben.
Ik maak fouten.

Mens zijn betekent dat we vol mogelijkheden zitten. We leren, we dromen, en we verwonderen ons over de wereld om ons heen. Maar we maken ook fouten en kunnen ons bang en verdrietig voelen. Ik ben Mens bevestigt dat we goede keuzes kunnen maken door compassievol te handelen en empathisch te zijn naar anderen en onszelf. Als we overeenkomsten vinden, voelen we ons verbonden met de grote wereld om ons heen en spannen we ons in om de beste versie van onszelf te zijn.

Susan Verde is de bestsellerschrijfster van Ik ben Yoga, Ik ben Vrede, Ik ben Mens, en Het Museum, geïllustreerd door Peter Reynolds. Ze doceert yoga en mindfulness aan kinderen en woont met haar drie kinderen in East-Hampton, New York, met de oceaan aan haar voeten.
Peter H. Reynolds is de illustrator van veel prijswinnende boeken waaronder The Dot, Ish, Ik ben Yoga, Ik ben Vrede, Ik ben Mens. Hij woont in Dedham, Massachusetts, waar hij de geliefde winkel Blue Bunny Books and Toys runt.

Recensie

‘… In het boek zien we een jongetje allerlei dingen ondergaan. Hij leert bijvoorbeeld veel door te kijken, te lopen, te onderzoeken, te spelen maar ook door zijn omgang met vrienden. De tekst hierbij is kort gehouden, wel worden af en toe vrij ‘zware’ woorden gebruikt zoals lafhartig, versteld staan, een zwaar gemoed hebben, bedachtzaam zijn, compassie hebben. Allemaal woorden die een kind niet snel zal gebruiken. Maar de heerlijk sprankelende afbeeldingen ondersteunen wel uitstekend de teksten waardoor de ‘zware’ woorden waarschijnlijk evengoed begrepen zullen worden…

… We zien daarnaast ook dat hij, met al zijn leuke en minder leuke kanten, evengoed altijd zijn unieke zelf blijft! Net als iedereen zijn of haar eigen unieke zelf is. Kortom, hij is ‘gewoon’ een mens. Als dat geen mooie les om te leren is!’

uit de recensie van Leestafel.info – november 2020