#IKLEESTHUIS

Boeken om fysiek en mentaal fit te blijven

Lezen is gezond!

Samsara stelde voor jou deze selectie van sterke, actuele titels samen. Voor iedereen die nu meer aan huis gebonden is. Boeken voor een gezond lichaam en een gezonde geest. Want die zijn natuurlijk onlosmakelijk met elkaar verbonden.


Onze boeken ondersteunen je in de uitdagingen die deze periode met zich meebrengt. Geselecteerd op relevante thema’s zoals ouderschap, thuisonderwijs en mentale & fysieke gezondheid.

ikleesthuis om fysiek & mentaal fit te blijven. Jij ook?

Fysiek fit

Het is belangrijk om onze lichamelijke gezondheid op peil houden. Bijvoorbeeld door je te verdiepen in yoga.  Deze  boeken helpen je om je lichaam gezond te houden en ontspanning op te zoeken.

Meer van dit genre?
Bekijk onze gehele collectie Natuurlijke Gezondheid

De diepere betekenis van yoga

John Stirk

Paperback/256 pag.

Binnenblijven en toch werken aan je fysieke gezondheid is een uitdaging. Dit boek neemt je mee in het resultaat van veertig jaar persoonlijk onderzoek naar de samenhang van lichaam en geest. Vol met aanwijzingen en oefeningen die je thuis kunt uitvoeren.

€26,90

Durf te rusten

Karen Brody

Paperback/280 pag.

Door diep te ontspannen kan ons stressniveau flink verminderen. Yoga nidra is hierbij een wonderlijk hulpmiddel. Dit boek neemt je mee in een 40-dagen programma, inclusief luisteroefeningen, waardoor je beter voor jezelf leert te zorgen.

€19,90

Mentaal Fit

Moeilijke tijden kunnen ons sterker maken. Lezen kan daarbij helpen. Om te reflecteren en nieuwe inspiratie op te doen. De boeken van Samsara helpen je om een gezonde geest te behouden en mentaal fit te blijven.

Meer boeken voor een gezonde geest?
Bekijk onze gehele collectie.

Inspiratiedagboek

Elena Brower

Paperback/160 pag.

De activiteiten die we normaal ondernemen, liggen nu stil. Deze periode biedt daarom een uitgelezen kans voor reflectie. Dit mooie boek, met prachtige aquarellen, nodigt je hiertoe uit. Door te tekenen en schrijven kom je steeds een stukje dichter bij je eigen wijsheid.

€14,90

Sterker worden waar het pijn doet

Ybe Casteleyn

Hardcover/224 pag.

Moeilijke tijden kunnen ons sterker maken; deze waarde leert dit boek ons inzien. Heftige gebeurtenissen en omstandigheden kunnen ons laten groeien als mens. We kunnen sterker worden waar het pijn doet. Naast verhalen bevat het boek oefeningen om jouw eigen en andermans pijn beter te leren begrijpen.

€24,95

Zen en de kunst van het kijken

Han van den Boogaard

Hardcover/120 pag.

De verhalen in Zen en de kunst van het kijken zijn tijdloos en nodigen uit om los te laten. In dit loslaten kan sprake zijn van zuiver waarnemen, van onbekommerd kijken. De auteur zoekt de weg terug naar de verwondering die we veelal als kind gekend hebben.

€18,50

Leef het leven dat je bent

Nic Higham

Hardcover/208 pag.

Het wegvallen van sociale activiteiten kan een gevoel van eenzaamheid geven. In dit boek stelt de auteur eenzaamheid in een ander daglicht. Hij leert ons angsten en overtuigingen te observeren, accepteren en onderzoeken, waardoor het eenzame gevoel plaats kan maken voor een liefdevolle staat van verbondenheid.

€22,90

Van angst naar liefde

Corinne Zupko

Paperback/256 pag.

In dit boek lees je hoe je angst en paniek kunt loslaten. De auteur geeft helende oefeningen met als doel om de vrede die al in ons zit, opnieuw te ontdekken. Daarnaast bevat het boek praktische technieken om af te rekenen met de talrijke manieren waarop angst in het bestaan de kop opsteekt.

€23,90

Wat als de chocolade op is?

Lama Yeshe

Paperback/208 pag.

Even geen reisjes, concerten, scholen, soms geen werk meer. De ‘chocolade’ lijkt op. Hoe gaan we hiermee om? De auteur laat ons ontdekken dat geluk altijd beschikbaar is, juíst als we onze begeertes en verlangens loslaten. Op vrolijke wijze leert dit boek ons om met een ander perspectief naar geluk te kijken.

€14,90

Voor bewuste ouders

Voor ouders van kinderen die niet meer naar school gaan brengt deze periode misschien nog wel de meeste uitdagingen. Thuiswerken, of misschien zelfs wel (tijdelijk) zonder werk thuis zitten, en dan óók nog fulltime voor de kids zorgen. Boeken van Samsara bieden steun in de opvoeding en in de uitdagingen die het ouderschap en thuisonderwijs met zich mee brengen. 

Meer boeken over bewust ouderschap?
Of benieuwd naar onze andere prentenboeken met bijzondere boodschap?
Bekijk dan onze gehele boekencollectie.

Onvoorwaardelijk ouderschap

Alfie Kohn

Paperback/320 pag.

Nu onze kinderen niet naar school gaan en we meer tijd met hen doorbrengen, wordt er een groot beroep gedaan op het ouderschap. Er ontstaan nieuwe vraagstukken en dilemma’s. Dit boek – al jaren een standaardwerk – biedt ouders ondersteuning in deze veeleisende tijd.

€24,90

Dit is geen Cobra

Bette Westera & Sylvia Weve

Hardcover/48 pag.

Als afwisseling voor het reguliere schoolwerk dat kinderen nu thuis maken: een heerlijk prentenboek om hun creativiteit te prikkelen. Met een knipoog naar de speelse, kinderlijke, provocerende kunst van de CoBrA-kunstenaars. Voor kinderen uit de midden- en bovenbouw van het basisonderwijs.

€16,90

Wil jij op de hoogte blijven van de nieuwste boeken, achtergronden, interviews, aanbiedingen en boekverlotingen?

Schrijf je in op de Samsara nieuwsbrief

en ontvang GRATIS een digitaal exemplaar van het tijdschrift Inzicht!

Vind de lokale (zelfstandige) boekwinkel bij jou in de buurt!

Samsara helpt lezers fysiek en mentaal fit te blijven.
Wil jij ons helpen deze boodschap te verspreiden?

Deel deze pagina met vrienden en familie? Dankjewel!